Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma

Belarus Dışişleri Bakanlığından, Ermenistan-Azerbaycan sorununun egemenlik, toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleri gözetilerek çözülmesi gerektiği bildirildi

MİNSK (AA) - Belarus Dışişleri Bakanlığından, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki Yukarı Karabağ sorununun, Azerbaycan'ın egemenlik, toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleri gözetilerek çözülmesi gerektiği bildirildi.

Belarus Dışişleri Bakanlığından, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde artan gerginlikle ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Minsk yönetiminin, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmaların artmasından duyduğu endişe vurgulanarak, taraflara, ateşkesin bir an önce sağlanması ve insan ölümlerinin önüne geçilmesi için gereken adımların atılması çağrı yapıldı.

Bakanlık açıklamasında, AGİT Minsk Grubu üyesi ülke olarak Belarus'un, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki sorunun, öncelikli olarak egemenlik, toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleri gözetilerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ile AGİT kararlarına uygun olarak uluslararası hukuk normları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğu belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :