Ayvalık plajları TÜRÇEV'nin Mavi Bayrak haritasında

Ayvalık plajları TÜRÇEV'nin Mavi Bayrak haritasında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları sonucu, Ayvalık plajları Türkiye Çevre Eğitim Vakfının Mavi Bayrak haritasında yerini aldı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (BASKİ) gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, Ayvalık plajlarının Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) Mavi Bayrak haritasında yerini aldığı bildirildi.

BASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sarmısaklı'dan Altınova'ya, Ayvalık merkezden Şirinkent-Cunda-Laka bölgelerine kadar tüm sahil şeridindeki arıtma tesisleri ve derin deniz deşarj hatlarında gerekli bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

İdarenin, yaz sezonu öncesinde, 27 atık su terfi merkezi ile bunlara bağlı hatlarda, Küçükköy ve Altınova Atıksu Arıtma tesislerinde ve derin deniz deşarj hatlarında bakım çalışmalarını yaptığı ifade edilen açıklamada, BASKİ'nin Ayvalık derin deniz deşarj hattını yenileyerek 17 Mayıs'ta işletmeye aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayvalık derin deniz deşarj hattında yenileme kapsamında 63 santimetre çapında polietilen borularla, denizde 30 metre derinliğe 955 metre uzunluğunda boru döşenerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kriterlerine uygun atık su deşarjı sağlandı. Körfezin kirlenme ihtimali tamamen önlendi. Cunda Köprüsü'nün işletmeye alınmasıyla körfezde su sirkülasyonu sağlanacak ve körfez daha da temiz hale gelecek.

Bu çalışmalar sonucunda Ayvalık ilçesi sınırları içinde toplum sağlığı merkezince 22 ayrı izleme noktasından alınan numunelerde yapılan analizler sonucunda plajlarımız mavi bayrağı hak etmiştir. Bu sonuçlara bağlı olarak Ayvalık plajlarının mavi bayrakları, TÜRÇEV Mavi Bayrak haritasında yerini almıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :