Ayvalıdere'de temizlik çalışmaları

Ayvalıdere'de temizlik çalışmaları

İSKİ:- "Dere temizliği, Ayvalıdere'de devam ediyor. Temmuz ayında başlayan çalışmalar, aralık ayında sona erecek"- "Esenler ilçesinden başlayan, sırasıyla Bayrampaşa, Güngören, Zeytinburnu ve Bakırköy ilçelerinden geçerek, Marmara Denizi'ne dökülen 6 kilo

İSTANBUL (AA) - Ayvalıdere'de temmuzda başlayan temizlik çalışmalarının aralıkta sona ereceği bildirildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamada, dere temizlik çalışmalarına ara verilmeden devam edildiği belirtildi.

Periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen dere temizlik çalışmalarının yeni adresinin "Ayvalıdere" olduğu aktarılan açıklamada, yağışlı havalarda biriken teressübatların, dere akışkanlığını olumsuz etkilediği, sıcak havalarda kokmasına sebep olduğu ve çevreye rahatsızlık verdiği ifade edildi.

Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla Ayvalıdere'de temmuzda başlatılan çalışmaların hızla devam ettiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dere temizliği, Ayvalıdere'de devam ediyor. Temmuzda başlayan çalışmalar, aralıkta sona erecek. Esenler ilçesinden başlayan, sırasıyla Bayrampaşa, Güngören, Zeytinburnu ve Bakırköy İlçelerinden geçerek, Marmara Denizi'ne dökülen 6 kilometre uzunluğundaki Ayvalıdere'nin, 2 bin 100 metrelik kapalı kesit kısmında devam eden çalışmalar, açık kesit dere temizliklerine nazaran zor koşullarda sürüyor. Bugüne kadar derenin bin 500 metrelik kısmında yapılan çalışmalar neticesinde derenin mevcut kesitinde ortalama 1,5 metre derinliğe inilerek, derenin yağmursuyu taşıma kapasitesi arttırıldı. Çırpıcı-Davutpaşa istikametinde yürütülen 2 aylık çalışmalar sonucunda 7 bin metreküp teressübat çıkarıldı. Çalışmalar tamamlandığında çıkarılacak teressübat miktarı yaklaşık 12 bin metreküp olacak."

Açıklamada, bu yıl İSKİ'nin Avrupa Yakası'nda 66, Asya Yakası'nda ise 26 derede toplam 123 bin 891 metre dere temizliği yaptığı, bu çalışmalarda 461 bin 209 metreküp teressübat çıkarılarak nihai depolama alanlarına nakledildiği kaydedildi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :