Aykut Kocaman'ın Galatasaray'ı imha planı

Aykut Kocaman'ın Galatasaray'ı imha planı

Takımının çok zor gol attığını ifade eden Aykut Kocaman'ın planında Galatasaray karşısında öncelikli hedefi gol yememek.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında yarın Galatasaray’la karşılaşacak Torku Konyaspor, şampiyonluk mücadelesi veren rakibini yenerek bir ilke imza atmak istiyor. İlk yarı rakibine 5-0 yenilen yeşil-beyazlılar bu maçın rövanşını da almak istiyor.

ÖNCE GOL YEME

Torku Konyaspor’da Teknik Direktör Akyurt Kocaman’ın yarınki maçta saha önce gol yememe planıyla çıkması bekleniyor. Gol yollarında Süper Lig’in en çok zorlanan takımlarının başında gelen yeşil-beyazlılar, son 10 maçta sadece 9 gol atabildi. Takımın gol yollarında zorlandığını her fırsatta dile getiren Aykut Kocaman, yenilecek bir golün bedelinin ağır olduğunu bildiği için öncelikle savunmayı ön planda tutacak. Topa fazla sahip olma taraftarı olmayan Kocaman, kontrataklarla gol arayacak. Kocaman'ın yarınki maçta Hasan Kabze'yi tek forvet olarak sahaya sürüp orta sahayı kalabalık tutarak Djlama, Ömer Ali ve Torje'yle gelişecek hızlı ataklarda gol araması bekleniyor.

DURAN TOPLARA DİKKAT

Aykut Kocaman, iyi oyuncularına serbest atışlar başta olmak üzere kornerlere de dikkat etmesi konusunda uyardığı belirtildi. Hem hava toplarında hem de serbest vuruşlarda  etkili silahlara sahip olan Galatasaray’ın aradığı golü zamanında bulamaması durumuna giderek oyun disiplininden kopacağını ve duran toplara bel bağlayacağını bilen Kocaman, oyuncularını  mümkün olduğunca ceza alanına yakın noktalarda faul yapmamaları konusunda uyardı.

 ANADOLU TAKIMLARIYLA BAŞARILI OLAMADI

Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, Anadolu kulüplerinin başında karşılaştığı Galatasaray'a üstünlük sağlayamadı. Farklı takımların başında 16 kez karşılaştığı Galatasaray karşısında 1 galibiyet, 9 yenilgi ve 6 beraberlik alan Kocaman'ın hedefi, sarı-kırmızılılar karşısında 2. kez galip gelmek

BAYDAR: AYKUT NASIL KAZANILACAĞINI BİLİR

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, sarı-kırmızılılar karşısında takımlarına güvendiklerini söyledi. Galatasaray maçından umutlu olduklarını kaydeden Baydar, "Aykut Kocaman birçok kez Galatasaray ile karşılaştı, nasıl kazanılacağını bilir. İnşallah İstanbul'dan puan ya da puanlarla döneceğiz" diye konuştu.