Aydınlar Ocağı yeni yılda da dopdolu

Aydınlar Ocağı yeni yılda da dopdolu

Bayrak Şâiri Arif Nihat Asya, 41. Ölüm Yıldönümünde 5 Ocak Salı günü Konya Aydınlar Ocağı’nda yâd edilecek.

Konya Aydınlar Ocağı, yeni yılın ilk ayında Bayrak Şâiri Arif Nihat Asya'dan tutun Konya'nın 90 yıllık çınarlarından Veyis Ersöz'e vefa gecesine varıncaya kadar pek çok konuyu dolu dolu olarak Konya’nın gündemine sunuyor.

Araplarda Türk Algısı konusu ile Diriliş adlı dizi filminde gündemini koruyan Moğol Tahakkümüne Konya'daki tasavvufî zümrelerin bakış açıları da bir başka bilinmeyen konu olarak masaya yatırılıyor.

Birbirinden değerli konuşmacılardan Dr. Mustafa Güçlü; “41 Ölüm Yıldönümünde şâir Arif Nihat Asya”yı, Salih Sedat Ersöz ve Ömer Lütfi Ersöz; “Konya’nın 90 Yıllık Çınarı veyis Ersöz’e Vefa Gecesi”ni, Yrd. Doç. Dr. Ali Dadan; “Araplarda Türk Algısı”nı ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş ise; “Kanya’da Tasavvufi Zümrelerin Moğol Tahakkümüne Bakışı”nı anlatacak.

Konya Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda her hafta Salı günü saat 07.30'da Muammer Koşdaş Hoca, Tefsir Sohbetleri'yle gönlümüzü ve ruhumuzu aydınlatırken; saat 20.00'da da diğer konuşmacılar bilgi dağarcığımıza yeni bilgiler ekleyerek genel ve milli kültürümüzü zenginleştiriyorlar.