Aydın'da yangın büyüyor! Vali Aksoy'dan tahliye açıklaması

Aydın'da yangın büyüyor! Vali Aksoy'dan tahliye açıklaması

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangınının yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta geldiğini belirterek, mahallelerin tahliye edilmeye başladığını açıkladı

Aydın'da orman yangınları etkisini artırarak devam ediyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Yatağan'da başlayan orman yangınının Çine ilçesinde yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta geldiğini, Bozdoğan ilçesindeki yangının ise yayılmadan devam ettiğini açıkladı.

Vali Aksoy, Çine'de yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini ancak henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, "Tedbir amaçlı 6 mahallemizin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldık. Olası bir rüzgarın farklı yönden esmesi durumunda yangının yerleşim yerlerine intikali vatandaşlarımıza zarar vermesini önlemek amacıyla. Şuanda alanda bütün birimlerimiz hassasiyet içerisinde çalışmalarını yürütüyor" dedi.

Vali Aksoy, "Henüz kesin bir tespit olmamakla birlikte Yatağan bölgesi de dahil olmak üzere 500 hektarlık bir alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiriyoruz" dedi.

Aydın Çine'de mahalleler tahliye edilmeye başlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.