Aydın'da suya zam yapılması kararı

Aydın'da suya zam yapılması kararı

AK Parti İl Başkanı Özmen:- "Faaliyeti arttıracak durumlar açıklanmadan ve kamuoyu tatmin edilmeden sadece bürokratların sözüyle Aydın halkına zulüm yapılmasına karşıyız. Önümüzdeki günlerde bunu yargıya taşımak için çalışmalarımıza başladık"

AYDIN (AA) - AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) olağan toplantısında ilçeler bazında suya yüzde 28-45 arasında zam yapılmasına ilişkin, "Faaliyeti arttıracak durumlar açıklanmadan ve kamuoyu tatmin edilmeden sadece bürokratların sözüyle Aydın halkına zulüm yapılmasına karşıyız. Önümüzdeki günlerde bunu yargıya taşımak için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Özmen, 1. Sanayi Sitesinde esnafla bir araya gelerek ASKİ olağan toplantısında MHP'li üyelerin çekimser, AK Partili üyelerin ise red oyu kullandığı CHP'li üyelerin sunduğu su zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşların su zammı ile sarsıldığını vurgulayan Özmen, "Aydın Büyükşehir Belediyesi rekor su zammına imza attı. İlçelerde yüzde 28 ile 45 arasında değişen bir su zammı söz konusu. Bizim AK Parti Meclis grubundaki arkadaşlarımız suyun maliyetini arttıracak herhangi bir durum söz konusu olmadığından dolayı zamma karşı bir önerge sunmuşlardı. Aydınlı vatandaşlar zaten su fiyatlarından ve tarifelerinden dolayı ciddi bir şikayetçiydi, bu yüzden "Aydın'da zam yapılmasın" demiştik. Yüzde 28 ile 45 arasındaki zam gerçekten herkeste olduğu gibi bizde de bir şaşkınlık yarattı. Enflasyon oranının çok çok üstünde ve neredeyse yarıya yakın su zammı gerçekleşti" diye konuştu.

Zam fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Özmen, şunları kaydetti:

"Bunun makul bir gerekçesi olduğunu düşünmüyoruz. Bizlerin bilmediği bir gerekçe varsa bu konuda açıklama yapılmasını istiyoruz. Aydın herhalde bu zamla büyükşehirler arasında en pahalı su tüketen iller arasında birinci olmuştur. Su temel bir ihtiyaç maddesidir. Sudan kar edilmemeli, maliyeti hesaplanıp buna göre de insanlara yansıtılmalıdır. Aydın'da suyun maliyetini arttıracak herhangi bir artı etken olduğunu düşünmüyoruz. Büyükşehir bütün su şebekelerini hazır bulmuştur. ASKİ'nin suyu temini konusunda göze batan bir yatırımının da olmadığını görüyoruz"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler