Aydın'da orman yangını! Bahçede yakılan anız neden oldu

Aydın'da orman yangını! Bahçede yakılan anız neden oldu

Aydın’ın Efeler ilçesinde bahçe temizliği sırasında yakılan anız ateşi bir anda kontrolden çıkarak ormanlık alana sıçradı. Alev alev yanmaya başlayan orman itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi’nde bir vatandaşın bahçe temizliği sırasında yaktığı anız ateşi hızla büyüdü. Kontrolden çıkarak ormanlık alana sıçrayan alevler itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Bahçedeki otları temizlemek için iki bölgeyi ateşe verdi

Yangın, Efeler ilçesi Umurlu Musluca Mahallesi Teke Deresi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir vatandaşın, bahçe temizliği yaptığı esnada yabani otları temizlemek için 2 ayrı bölgede biriktirdiği otları ateşe verdi.

Rüzgarın etkisiyle alevler ormana sıçradı

Rüzgarın da etkisiyle birlikte anız ateşi bir anda kontrolden çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın sonrası bölgeyi alevler sardı. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Güçlükle söndürüldü

Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürerek kontrol altına aldı. Rüzgar sebebi ile güçlükle söndürülen alevlerin ardından, ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

oo.jpg

o.jpgooo.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.