Aydın'da kütüphanede bedensel engelliler için "çipli şapka" uygulaması

Aydın'da kütüphanede bedensel engelliler için "çipli şapka" uygulaması

AYDIN (AA) - Aydın'da bedensel engellilerin bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için İl Halk Kütüphanesinde "çipli şapka" uygulaması başlatıldı.Aydın...

AYDIN (AA) - Aydın'da bedensel engellilerin bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için İl Halk Kütüphanesinde "çipli şapka" uygulaması başlatıldı.

Aydın Valiliğince İl Halk Kütüphanesinde engellilerin bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak amacıyla yapılan Engelli İnternet Erişim Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, açılışta gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engelliler için 1 sesli okuma makinesi, 1 klavye, 1 yazıcı, 26 kitap, 15 sesli kitap ve 7 sesli dergi, bedensel engelliler için çipli şapkayla bilgisayarın hizmete girdiğini söyledi.

Özellikle çipli şapkanın önemli bir adım olduğunu aktaran Köşger, engellilerin, maus özelliği gören şapkayı takarak kafasını hareket ettirdiğinde ucundaki çip sayesinde bilgisayardaki işlerini rahatlıkla yerine getirebileceğini anlattı.

Açılışa katılan Altınokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen de engellilere yönelik bir istekte bulundukları zaman Valiliğin hemen devreye girerek kendilerine yardımcı olduğunu belirterek Köşger'e teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :