Aydın'da etkili sağanak

Aydın'da etkili sağanak

Nazilli ilçesinde etkili sağanak nedeniyle bazı ev ve alt geçitleri su bastı, yollarda su birikintileri oluştu- Ailesinin evini su basması nedeniyle fenalaşan bir kişi hastaneye kaldırıldı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Nazilli ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. 75. Yıl Bulvarı ve Albay İbrahim Karaoğlan alt geçitleri su basmasından ötürü trafiğe kapandı.

Bazı evlerde de su baskınları meydana geldi. İtfaiye ekipleri evlerdeki suyu pompalarla tahliye etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (ASKİ) ekipleri de tıkanan rögarları açmak için çalışma yaptı.

-Evlerini su basınca fenalaştı

Yeni Mahalle'de evini su basan, geçen hafta geçirdiği ameliyat nedeniyle hareket etmekte zorluk çeken Aliye Güder (63), eşi Adem (67) Güder tarafından evden güçlükle çıkartıldı.

Aile yakınlarının durumu bildirmesi üzerine eve gelen ekipler, suyu tahliye etmeye başladı.

Güder çiftinin kızı Dilek Ekinci, anne ve babasının yaşadığı evin durumunu görünce fenalaştı. Olay yerine çağrılan ambulans, inşaat çalışmaları dolayısıyla trafiğe kapatılan sokağa giremedi. Battaniye yardımıyla ambulansa taşınan Ekinci, Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Adem Güder, gazetecilere yaptığı açıklamada "Yıllardır bu evde yaşıyorum, nisan ayında ilk kez böyle bir şey olmuştu. İnşaat başladı başlayalı hayatımız olumsuz etkilendi. Yazık, benim eşim hasta, ne hale geldik." diye konuştu.

Su baskınları yaşanan Yeşil Mahalle'nin muhtarı Bekir Kahyaoğlu da altyapı yetersizliği nedeniyle bu gibi durumlar yaşandığını söyledi.

Kahyaoğlu, her yağmurda aynı sıkıntıların görüldüğünü anlatarak, "Vatandaş benim yanıma geliyor, ben de durumu yetkililere bildiriyorum. 4 kere dilekçe yazdım. Büyükşehir Belediyesi hiçbir önlem almadı. Lütfen buraya bir çare bulun." ifadesini kullandı.

Esnaf Barış Katırcı da bölgede kanalizasyonların yetersiz kaldığını belirterek, bahçesindeki tavuklarını boğulmaktan son anda kurtardığını kaydetti.

Mahalle sakini Mehmet Ali Cengiz de altyapının yetersiz kaldığını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :