Aydın'da deve güreşi festivali

Aydın'da deve güreşi festivali

Söke ilçesinde ilk kez düzenlenen festivalin eğlence kısmı, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarından dolayı iptal edildi, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve dua okundu- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu:"Birlik ve beraberliğimizi asl

AYDIN (AA) - Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen Deve Güreşi Festivali, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarından dolayı eğlence kısmı iptal edilerek yapıldı.

İlçede ilk kez düzenlenen festival için Burunköy Mahallesi'ndeki alana "şehitler ölmez vatan bölünmez" pankartı asıldı.

Güreş müsabakaları öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu ve dualar edildi.

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları nedeniyle festivalde davul zurna da çalınmadı.

Güreşlerin startını veren mahalle muhtarı Muharrem Kaçar, terör saldırıları nedeniyle güreşlerin eğlence kısmını iptal ettiklerini belirterek, terörü lanetledi.

130 devenin kıyasıya mücadelesini vatandaşlar da sükunet içinde izledi.

- "Birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar"

Mücadelelerin sonunda dereceye giren develerin sahiplerine kupalarını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu verdi.

Kupa töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Çerçioğlu, terörü lanetleyerek, "Bugün sizlerle birlikteyim bu nedenle mutluyum ama ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. Buradan bir kez daha terörü lanetliyorum. Birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Şehitlerimiz hiçbir zaman ölmez." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :