Aydın'da afet ve acil durum tatbikatı gerçeği aratmadı

Aydın'da afet ve acil durum tatbikatı gerçeği aratmadı

Tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen doğalgaz patlaması sonucu çıkan yangın söndürüldü, bir binada mahsur kalan ve yaralananlar kurtarıldı

AYDIN (AA) - Aydın'da, acil kurtarma, itfaiye, emniyet ve sağlık personelinin katılımıyla "afet ve acil durum tatbikatı" gerçekleştirildi.

AFAD Aydın İl Müdürlüğü koordinesinde Mimar Sinan Mahallesi'ndeki metruk binalarda gerçekleştirilen tatbikatta UMKE, emniyet, itfaiye ve İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler görev aldı.

Senaryo gereği, bir ihbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri doğalgaz patlamasının meydana geldiği 4 binanın etrafına güvenlik şeridi çekti. Bölgeye yakın bir yerde yaralıların yakınlarının sakinleştirilmesi ve olaya ilişkin kayıtların tutulması için çadır kuruldu.

Olay yerine gelen AFAD ekipleri, binalarda gaz ölçümü yapıp müdahale araçlarını uygun yerlere konuşlandırdı. UMKE ekibi ise üst katlarda mahsur kalanları itfaiye merdiveni yardımıyla kurtardı.

Yaralı yakınlarının binalara girmelerine çevik kuvvet polisi izin vermezken, bir binada çıkan yangına itfaiye ekibi müdahale etti. Yangını söndüren itfaiye ekibi, içerideki yaralıları çıkarttı. AFAD ekibi, ağır yaralı bir kişiyi hava hattı oluşturarak sağlık ekiplerine teslim etti.

AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman, ilde görev yapan ekipler arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla tatbikat yaptıklarını belirterek, "Amacımız ilimizde bulunan müdahale ekiplerinin potansiyelini öne çıkarmak, eksik yönlerimizi tespit etmek ve ilimizde yaşanabilecek muhtemel afetlerde tüm ekiplerin hazır, bilgili ve eğitimli olmasını sağlamaktır." dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır da senaryo gereği yaralanan 8 kişiyi kurtarmak için ilgili tüm kurumların koordineli çalıştığını belirtti.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, tatbikatın gerçeğini aratmadığını belirterek, "Böyle bir olayın yaşanması halinde arama kurtarma çalışması anlamında eksiklerimizin ve ihtiyaçlarımızın ortaya çıkmasını sağlayacak bir uygulama ve tatbikat oldu." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :