Aydın Valiliğinden "nevruz" açıklaması

Aydın Valiliğinden "nevruz" açıklaması

AYDIN (AA) - Aydın'da 10 gün süresince nevruz kutlamak amacıyla yapılacak her türlü toplantı ve yürüyüşün yasaklandığı bildirildi. Valilikten yapılan...

AYDIN (AA) - Aydın'da 10 gün süresince nevruz kutlamak amacıyla yapılacak her türlü toplantı ve yürüyüşün yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Nevruzu kutlamak amacıyla il merkezi ve ilçelerinde yapılacak her türlü açık ve kapalı yer toplantıları ile gösteri yürüyüşlerinin İl İdaresi Kanunu ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 17-27 Mart tarihlerinde yasaklanmasına karar verildiği vurgulanan açıklamada, can ve mal güvenliğinin temini ile kamu düzeninin sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "21 Mart nevruz kutlamaları öncesi, esnası ve sonrasında, terör örgütleri ve marjinal gruplarca toplumsal şiddet hareketlerine yönelik sansasyonel ve provokatif saldırılar ile kargaşa ortamı çıkarılmaya çalışılabileceği, kutlamalara katılacak milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişiler ve diğer vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye düşüreceği, barışçıl etkinliklerin provoke edilerek terör örgütlerinin propagandasına dönüşebileceği değerlendirilmektedir." ifadesi yer aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :