Aybahçe’de ramazan bereketi

Aybahçe’de ramazan bereketi

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram’da Ramazan” etkinlikleri, Karaaslan Aybahçe Mahallesi’nde düzenlenen programla devam etti.

İftar yemeğinde konuşan Başkan Fatma Toru, “Aybahçe Mahallemizin öncelikli sorunu imar ve mülkiyet sorunuydu. Bunun çözümüyle ilgili çalışmalara başladık” dedi.

 

K.Aybahçe Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve binlerce mahalle sakini katıldı.

İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bugün hep birlikte iftar açmamızı sağlayan Yüce Rabbimize hamd olsun. Gösterdiğiniz teveccühten dolayı sizlere de teşekkür ediyorum. Bizler birlik ve beraberlik içinde orucumuzu açtık ama maalesef bu şansa sahip olamayan birçok kardeşimiz var; Filistin’de, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Irak’ta ve dünyanın pekçok yerinde maalesef Müslümanlar zulüm altında kan ağlıyor. İnşallah bu ayı fırsat bilelim ve İslam âleminin dirilişine ve kurtuluşuna vesile olması için hep beraber dua edelim. Tuttuğumuz oruçlar, kıldığımız namazlar ve diğer ibadetlerin Rabbimiz katında kabul olmasını niyaz ediyorum” dedi.

İMAR VE MÜLKİYET SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ

Aybahçe Mahallesi’nin öncelikli sorununun imar ve mülkiyet sorunları olduğunu kaydeden Başkan Toru, “Bununla ilgili olarak imar çalışmalarımız tamamlandı ve şu an 18. madde uygulamalarımız başladı. Bunların tamamlanmasıyla birlikte mahallenizdeki mülkiyet sorunları çözülmüş olacak. Böylece Aybahçe Mahallemiz ihtiyacı olan sosyal tesis, okul, aile sağlığı merkezi ve asfaltlı yollara bu 5 yıllık dönemde kavuşmuş olacak. Hızlı tren hattı çalışmaları nedeniyle Aybahçe Mahallemizin de içinde bulunduğu pekçok mahallemizin yollarında bozukluklar var. Bizim sorumluluk alanımızda olmasa da sizlerin sorunlarına çözüm olsun diye bazı bölgelerimizde asfalt yama ve kumlama çalışmaları yapıyoruz. Hızlı tren hattındaki çalışmalar tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde asfalt çalışmalarına başlayacağız. Önemli olan gönül birlikteliğimiz ve sizlerle iftar açmamızdı. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÖZEN’DEN AYBAHÇE’YE TEŞEKKÜR

AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen ise, partilerine verdikleri destekten dolayı Aybahçe Mahalle sakinlerine teşekkür ederek şunları söyledi:

“7 Haziran seçimlerinde yüzde 82 gibi bir oy oranıyla bizleri desteklediğiniz için Aybahçe Mahallemizin sakinlerine çok teşekkür ediyorum. Bu desteğin artarak devamını diliyorum. Seçimlerden 3 hafta geçti ve Meclis Başkanımız seçildi. Önümüzdeki hafta da Başbakanımıza hükümeti kurma görevi verilecek. Bu süreçte inşallah ülkemiz için hayırlı olan neyse o olur. Biz istikrarın devamı için hükümet kurma noktasında elimizden geleni yapacağız. Ama diğer partiler bu süreçte yer almamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hükümet kurma girişimleri sonuçsuz kalırsa parti kurullarımız yeniden seçime gidebilirler. İkinci teşekkürüm ise bizleri bu akşam bir araya getiren Meram Belediye Başkanımız ve ekibine. Ramazandaki bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum.”

K. Aybahçe Mahalle Muhtarı Hilmi Serin de, iftar yemeğinde mahalle sakinlerini bir araya getirdiği için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti.