Ayasofya'daki mozaikler ne olacak? Son açıklama Kalın'dan geldi

Ayasofya'daki mozaikler ne olacak? Son açıklama Kalın'dan geldi

Son günlerde gündemden düşmeyen Ayasofya Camii ve mozaiklerle ilgili sorulara yanıt Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın katıldığı televizyon programında Ayasofya'daki mozaiklerin perde sistemi ile kapatılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin sorulara NTV'de yanıt verdi.

Ayasofya’nın 86 yıl sonra ibadete açılmasının çok önemli olduğunun altını çizen İbrahim Kalın, koronavirüs salgını nedeniyle yapıya sınırlı sayıda kişinin alınacağını belirtti. Ayasofya'nın ibadete açılmasının büyük sevinçle karşılandığını hatırlatan Kalın, “Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” dedi.

Kalın, cuma namazının Ayasofya’nın giriş katında kılınacağını kaydederek, içeride yer alan ikona fresklerle ilgili olarak, “Resimlerle ilgili Kültür Bakanlığımızın çalışması var, tamamlandı. Işık sistemi olmayacak bir perde ile kapatılması üzerinde çalışılıyor. Üzerinin kapanması, üzerinin sıvanması söz konusu değil. Çok hassas bir çalışma yürütülüyor, kimsenin endişesi olmasın. Zemin halı kaplanacak” şeklinde konuştu. 

Kalın'ın açıklaması şöyle: Bugün Cumhurbaşkanımız Ayasofya'yı ziyaret ederek hazırlıkları inceledi. 86 yıl sonra ibadete açılması çok önemli. Hazırlık yaparken salgın önlemlerini unutmamalıyız. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Camiye sınırlı sayıda kişi alınacak. Ayasofya'nın şanına uygun çekilde açılışın gerçekleşmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da katılacak. Giriş katında cuma namazı kılınacak. Resimlerle ilgili Kültür Bakanlığımızın çalışması var, tamamlandı. Işık sistemi olmayacak bir perde ile kapatılması üzerinde çalışılıyor. Üzerinin kapanması, üzerinin sıvanması söz konusu değil. Çok hassas bir çalışma yürütülüyor, kimsenin endişesi olmasın. Zemin halı kaplanacak.

Etiketler :