Ayasofya-i Kebir Cami-i bu gece de doldu taştı

Ayasofya-i Kebir Cami-i bu gece de doldu taştı

86 yıl sonra Cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i’ne yoğun ilgi bu gece de devam ediyor. Kimi şükür namazı kılar dualar ederken kimileri ise fotoğraf çektiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cuma namazının ardından açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i’ne ikinci gecede de yoğun ilgi devam etti.   
  Danıştay 10. Dairesinin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından 86 yıl sonra Cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i’ne yoğun ilgi devam ediyor.

a.jpg

Kimi vatandaş grup halinde kimisi ailesiyle kimisi de tek gelerek namaz kıldı, sonra bol bol fotoğraf çekti, çektirdi. Hafta sonu olması nedeniyle kim vatandaş camiyi ziyaret ettikten sonra çimlerde oturup, vakit geçirdi. Kimi vatandaş ise cami ile özleşen kediyi severek vakit geçirdi. 

aaa.jpg
Gece boyu devam eden yoğunluğun sabaha kadar devam etmesi bekleniyor. 

aa0.jpg

“Müslümanlar için çok önemli” 
  Camiye gelerek dua eten Senegalli Selim Yen, “Karardan dolayı çok mutluyum. Müslümanlar için tevhit çok önemli, bunun için burası önemli, sevap için geldim. Çok mutluyum” dedi. 

a0.jpg
  İstanbul’dan geldiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Şerife Çelik, “Aynı Beytullah'ta hissediyorum. Elhamdülillah çok mutluyum” diye konuştu. 

 

aaaa.jpg

aaaaaa.jpg

Etiketler :