Ayasofya Camii’nin tarihi gününe katılan Konyalı isimler

Ayasofya Camii’nin tarihi gününe katılan Konyalı isimler

Bundan 86 yıl önce camiden müzeye çevrilen ve Danıştay kararı sonrası tekrar aslına dönen Ayasofya Camii’nde ilk Cuma Namazı kılındı. Vatandaşların akın ettiği büyük güne Konya’dan ünlü isimler de katıldı.

Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya'nın 4 minaresinden sırayla okunan ezanın ardından ilk namaz eda edildi. Erbaş'ın kılıç geleneği ile irad ettiği hutbenin ardından ilk cuma namazı kılındı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanından insanlar Ayasofya’ya akın etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açılışı Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

Erdoğan namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okurken Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da cuma duasını okudu. Program cuma hutbesinin okunması ile sürüyor.

Bu önemli güne katılanlar arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da vardı. Başkan Altay canlı yayında izleyenlerin gözünden kaçmadı.

Öte yandan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, yine AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da bu önemli güne tanıklık edenler arasındaydı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'da 350 bin kişinin aynı anda namazlarını eda ettiğini bildirdi.

konya-namaz-ayasofya.jpg

konya-namaz.jpg

Etiketler :