Ayakta şişkinlik hangi hastalığın habercisi

Ayakta şişkinlik hangi hastalığın habercisi

Diyarbakır'da Dicle Memorial Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı, kalp kapak hastalıklarının belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Diyarbakır'da sağlık hizmeti sunan Dicle Memorial Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı, kalp kapak hastalıklarının erken tanısının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, hastalığın belirtilerini açıkladı. Dr. Akçalı, halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, ayaklarda şişkinlik, baş dönmesi ve baygınlığın kalp kapak hastalığının temel belirtileri olduğunu belirtti.

Özellikle ileri yaşta daha sık karşılaşılan bu hastalığın, yaşa bağlı olarak, geçirilmiş enfeksiyona, konjenital faktörlere veya travmaya bağlı olarak ortaya çıkabileceğini ifade eden Akçalı, geçirilmiş kalp krizi sonrasında da kalp kapak hastalığının gelişebileceğine dikkat çekti.

Dr. Akçalı, kalp kapak hastalığı olan bireylerin düzenli takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, hastalığın türüne ve derecesine göre aylık veya yıllık periyodik takiplerin önemine değindi. Genetik faktörlerin nadir de olsa hastalığı etkileyebileceğini belirten Akçalı, hastaların özellikle hekimin belirlediği aralıklarda düzenli takip yapmalarının önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, ilerlemiş kalp kapak hastalıklarının hayati risk taşıdığını belirten Dr. Akçalı, düzenli takip ve tedavi gerektiğini, cerrahi müdahalenin ise gerektiği noktada yapılması gerektiğini söyledi. Son olarak, kalp kapak hastalığı bulunan bireylerin ileri efor sarf eden sporlardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı. Kalp kapak hastalıklarının erken tanı ve düzenli takip ile kontrol altına alınabileceğini belirten uzman doktor, hastaların sağlık standartlarını korumak adına takiplerini aksatmamaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.