Ayak tenisine federasyon isteği

Ayak tenisine federasyon isteği

- Öncü Ayak Tenisi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Sunkur:"Ülkemizi temsilen gittiğimiz yerlerde sporcularımıza federasyon olmadığımız için milli takım forması giydiremiyoruz. Federasyon olursak 80 milyonluk ülkemizden çok başarılı sporcular çıkart


AMASYA (AA) - ENES SANSAR - Öncü Ayak Tenisi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Sunkur, Türkiye'yi temsilen gittikleri yerlerde sporcularına federasyonları olmadığı için milli takım forması giydiremediklerine işaret ederek, "Federasyon olursak 80 milyonluk ülkemizden çok başarılı sporcular çıkartıp çok fazla kupa alacağımıza inanıyorum." dedi.

Amasya'daki Türkiye Üniversiteler Ayak Tenisi Şampiyonası sonrası Mustafa Sunkur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayak tenisinin dünyada hızla yayıldığını söyledi.

Türkiye'de, Öncü Ayak Tenisi Gençlik ve Spor Kulübü olarak 9 yıldır ayak tenisi sporunu temsil ettiklerini belirten Sunkur, ayak tenisinin Türkiye'de de hızla yayılmaya başladığına işaret etti.

Yeni bir spor branşı olması nedeniyle sorunlar yaşadıklarını dile getiren Sunkur, Avrupa ve dünya şampiyonaları düzenlenen bir branş olmasına rağmen Türkiye'de bu branşla ilgili federasyon olmamasının büyük eksiklik olduğunu ifade etti.


- "FIFTA'nın özel davetiyle müsabakalara gidiyoruz"


Altyapı eksiklikleri olduğunu, devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatan Sunkur, şöyle devam etti:

"Ayak tenisinin 38 ülkede federasyonu var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de buna dahil. Ama henüz ülkemizde federasyon olamadık. İnanılmaz sıkıntılar yaşıyoruz. Uluslararası müsabakalara, şampiyonalara giderken sporcularımıza pasaport ve vize almak konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. Ülkemizi temsilen gittiğimiz yerlerde sporcularımıza federasyon olmadığımız için milli takım forması giydiremiyoruz. Federasyon olursak 80 milyonluk ülkemizden çok başarılı sporcular çıkartıp çok fazla kupa alacağımıza inanıyoruz. Öncü Gençlik ve Spor Kulübü diye kulüp kurduk, Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonları Birliğinin (FIFTA) özel davetiyle müsabakalara gidiyoruz. Biz bu branşın ülkemizde federasyon olmadan herhangi bir yere gelebileceğini düşünmüyoruz artık. Gerçekten çok zorlanmaya başladık. İnşallah devlet desteğini alırsak çok güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz."


- "Okul sporlarına başvuruda bulunduk"


Sunkur, gelişmekte olan spor branşları içine girmek için Gençlik ve Spor Bakanlığına dosya verdiklerini ve sonucu beklediklerini ifade etti.

Ayak tenisinin okul sporları branşı olabileceğine işaret eden Mustafa Sunkur, şunları kaydetti:

"Okul sporlarına başvuruda bulunduk. Bu sporu okullara da yayabilirsek çok güzel olacak. Ayak tenisi olimpik bir spor değil ama olimpik olması için Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin inanılmaz derecede çabaları var. İnşallah olimpik olursak zaten dünyada ve ülkemizde çok daha hızlı gelişecektir. Biz gençlerin spor yapmasını istiyoruz. Gençlere alternatif sporlar bulmak durumundayız. Bu spor da gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalması için yapabilecekleri güzel sporlardan birisi. Gerçekten çok estetik bir spor. Gerçekten centilmenliğin ve fair play'in en üst düzeyde olduğu sporlardan birisi. Yanlış bir şey olduğunda gidip rakipten özür dilenir. Bu sporun kültürü bunu yaptırıyor. Ülkemizdeki spor arenasına baktığımızda böyle bir spor branşına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :