Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer Samsun'da:

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer Samsun'da:

"Daha fazla hangi konularda ilişkiler geliştirilebilir, bunun üzerine değerlendirmeler yapıyoruz. Kış turizmi, kayak konusunda buradaki potansiyeli görüyoruz. Tecrübelerimizi bu bölgeye aktarabileceğimizi düşünüyoruz"

SAMSUN (AA) - Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Büyükelçi Wölfer, beraberindeki heyetle Vali Şahin'i makamında ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Terme'de yer alan OVM santrali, Avusturya menşeli bir firma. Çok sayıda Türk vatandaşı, özellikle Samsun, Giresun, Ordu ve Trabzon'dan Avusturya'ya çalışmak için gitmiş. Daha sonra oraya yerleşmişler" dedi.

Samsun Limanı'nın önemine dikkati çeken Şahin, "Samsun, havayolu, denizyolu, demiryolu ve karayolu gibi dört ulaşım modunu bünyesinde barındıran Karadeniz'in tek şehri. Bu, şehrimize ciddi anlamda avantaj sağlıyor. Bunları birlikte değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Wölfer ise Türkiye ve Avusturya arasında daimi bağlar bulunduğunu anlatarak, Samsun'da yaşayan Avusturyalı ile bölgeden Avusturya'ya gitmiş Türk kökenli vatandaşlar olduğunu kaydetti. Türkiye henüz bu kadar gelişmemişken 1960-70'lerde Samsun ve Doğu Karadeniz'den Avusturya'ya Türklerin gittiğini ifade eden Wöfler, bunun da Türkiye ile Avusturya arasındaki daimi bağları oluşturduğunu vurguladı.

Samsun'un büyük bir şehir olduğunu, önemli bir limanı bulunduğunu belirten Wölfer, "Bu bölgede Avusturyalı yatırımcılar var. Enerji santralleri ve diğer yatırımlar. Ticaret Müsteşarımızın da üzerinde durduğu gibi daha fazla hangi konularda ilişkiler geliştirilebilir, bunun üzerine değerlendirmeler yapıyoruz. Kış turizmi, kayak konusunda buradaki potansiyeli görüyoruz. Tecrübelerimizi bu bölgeye aktarabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Samsun'da yeni yatırımların arayışı içinde olduklarına dikkati çeken Wölfer, "Buradaki varlık nedenimiz yeni yatırımları araştırmak. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Ayrıca buradan giden işçilerin Avusturya'da kalması, dostluk ve aile ilişkileri oluşması nedeniyle de yeni yatırımlar konusunda daha rahat hareket edebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Wölfer, Avusturya'nın dünyada en fazla yatırım yaptığı üçüncü ülkenin Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşme, açıklamaların ardından bir süre daha basına kapalı olarak devam etti.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer Samsun'da:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :