Avusturyalı bisikletçi çift dünya turunda Beyşehir’e uğradı
Avusturya’dan bisikletle dünya turuna çıkan Thomas ve Andrea Pressl çifti, Türkiye rotası kapsamında Konya’nın Beyşehir ilçesine ulaştı. Çiftin nihai hedefi: Çin'e kadar pedal çevirmek.
Avusturya'dan bisikletleriyle yola çıkarak dünya turuna başlayan Thomas ve Andrea Pressl çifti, Konya'nın Beyşehir ilçesinde mola verdi. Bisiklet tutkunu çift, uzun süredir devam ettirdikleri yolculuklarında Türkiye'ye ulaşarak Beyşehir'de konuk oldu.
Yüzlerce kilometre pedal çeviren çift, Beyşehir’de konakladıkları süre boyunca Beyşehir Bisiklet Evi yöneticileri tarafından misafir edildi. Çiftin yiyecek, barınma ve diğer temel ihtiyaçları gönüllüler tarafından karşılandı.
Beyşehir’in doğal güzelliklerinden ve misafirperverliğinden etkilendiklerini belirten Pressl çifti, şimdiye kadar geçtikleri rotalar arasında Türkiye’nin en sıcak karşılamayı sunduğu ülkelerden biri olduğunu ifade etti.
Yolculuklarının bir sonraki etabında doğuya doğru ilerlemeyi planlayan çiftin nihai hedefinin Çin'e ulaşmak olduğu öğrenildi.
Bisikletle dünya turuna çıkan çift, sürdürülebilir seyahat anlayışını benimsiyor ve bulundukları bölgelerde yerel halkla doğrudan temas kurarak kültürel etkileşim sağlamayı amaçlıyor.
Kaynak:
