Avustralya'da yayalara çarpan otomobil

Avustralya'da yayalara çarpan otomobil

Melbourne'da bir kişinin aracını kasıtlı olarak yayaların üzerine sürmesi nedeniyle hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde Dimitrious Gargasoulas'ın aracını bilerek yayaların üzerine sürmesi nedeniyle hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde duygusal anlar yaşandı.

Melbourne Federasyon Meydanı’nda binlerce kişi, Dimitrious Gargasoulas (26) adlı saldırganın kent merkezinde aracını kasıtlı olarak yayaların üzerine sürmesi nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralananlar için düzenlenen anma töreninde bir araya geldi.

Melbourne Belediye Başkanı Robert Doyle’ın ev sahipliğinde geçekleştirilen törene Victoria Valisi Linda Dessau, Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews ve Avustralya İşçi Partisi Genel Başkanı Bill Shorten’ın yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Belediye Başkanı Doyle, törende yaptığı konuşmada, "Melbourne bizim evimiz. Birimize bir şey olduğunda hepimize oluyor. Bizimle dayanışma ve sevgi içerisinde tek Melbourne olarak durduğunuz için teşekkür ederim." dedi.

Tören bir dakikalık saygı duruşunun ardından sona erdi.

Melbourne’da cuma günü yaya trafiğinin en yoğun olduğu caddelerde aracını kasıtlı olarak yayaların üzerine süren Gargasoulas, biri bebek beş kişinin ölümüne 37 kişinin yaralamasına neden olmuştu.

Bugün ifadesi alınan ve mahkemeye çıkartılan Gargasoulas, beş kişiyi öldürmek suçundan tutuklandı. Gargasoulas’ın duruşmasının ağustos ayında yapılması bekleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :