Avustralya'da iki Bengal kaplanı dünyaya geldi

Avustralya'da iki Bengal kaplanı dünyaya geldi

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da "Nika" isimli Bengal kaplanının iki yavru doğurduğu bildirildi.Dreamworld’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada,...

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da "Nika" isimli Bengal kaplanının iki yavru doğurduğu bildirildi.

Dreamworld’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Gold Coast kentindeki eğlence merkezinde Kaplan Adası bölümünde 20015'ten bu yana yaşayan 14 yaşındaki Bengal kaplanı Nika'nın, 24 Ocak'ta iki dişi yavru doğurduğu duyuruldu.

Yavru kaplanların annesiyle görüntü ve fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Dreamworld, yavruların sağlıklı ve iyi durumda olduğunu açıkladı.

Henüz isimleri verilmeyen ve anneleriyle özel bölümde kalan iki yavru Bengal kaplanının, bu ayın sonlarına doğru ziyaretçilerin görebileceği alana taşınması bekleniyor.

Dreamworld’un, Yaban Hayatı Koruma Vakfı ile dünyada sayıları 4 bin civarında olduğu tahmin edilen kaplan neslini korumak amacıyla merkezde kurduğu Kaplan Adası’nda çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, yeni doğan yavrularla adadaki kaplan sayısının 12’ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, yavrular için yapılacak bağışlarından elde edilecek gelirin Rusya, Sumatra ve Nepal’de yaban hayvanlarını koruma programlarında kullanılacağı ifade edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :