Avukattan darp iddiasıyla suç duyurusu

Avukattan darp iddiasıyla suç duyurusu

Anadolu Adalet Sarayı'nda özel güvenlik görevlileri ve polislerce darbedildiğini iddia eden avukat Süleyman Gökten, savcılığa şikayette bulundu

İSTANBUL (AA) - Avukat Süleyman Gökten, Anadolu Adalet Sarayı'nda özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından darbedildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Avukat Gökten, bir duruşmaya katılmak üzere Anadolu Adalet Sarayı'na girdiği sırada, güvenlik görevlileri ve polis memurlarınca darbedildiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu.

Gökten, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, adalet sarayının C Blok girişinden içeriye girdiğini, avukat kimliğini okutarak X-Ray noktasından geçtiğini, danışmaya geldiği sırada da güvenlik personeli ile güvenlik amirinin kendisini durdurarak ismini sorduğunu aktardı.

Kimlik kartıyla geçtiği gerekçesiyle ismini söylemeyeceğini belirten Gökten, güvenlik personelinin kendisine hakaret ettiğini, bunun üzerine özel güvenliği şikayet etmek için sicil numarasını öğrenmek istediğini kaydetti.

Gökten, bu sırada yanına karakol amiri olduğunu söyleyen sivil giyimli bir polis memurunun geldiğini, orada duramayacağını söyleyerek kendisine doğru uzandığını, ancak dengesini kaybederek yere düştüğünü, bunun üzerine polis ve özel güvenlikten oluşan bir grubun kendisini tekme ve yumruklarla darp ettiğini iddia etti.

Dilekçesinde, burnunun kanadığını, yüzünde ve dudağında kesikler oluştuğunu iddia eden Gökten, güvenlik görevlileri ile polis memurlarından şikayetçi olduğunu belirtti.

Suç duyurusuna ilişkin, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :