Avukat da bunu yaparsa... Arkadaşlarını dolandırdı

Avukat da bunu yaparsa... Arkadaşlarını dolandırdı

İstanbul’da avukat A.M.D., kız arkadaşlarının banka ve kredi kartlarını izinsiz kullanarak hesaplarından para çekti ve kredi başvurusu yaptı. Üç kişinin şikâyeti üzerine gözaltına alınan avukat tutuklandı.

İstanbul’da görev yapan avukat A.M.D., kız arkadaşlarını dolandırdığı gerekçesiyle tutuklandı. İddiaya göre A.M.D., birlikte yemek yediği kadın arkadaşlarının telefonlarını alarak mobil bankacılık uygulamaları üzerinden hem paralarını kendi hesabına aktardı hem de kredi çekti.

Mağdurlardan biri, avukat A.M.D.’nin kendisine puro almak istediğini söyleyerek hesabından yaklaşık 20 bin TL çektiğini, ardından da yaklaşık 6 bin TL daha çekerek puro aldığını söylediğini belirtti.

Üç kadın şikâyetçi oldu

Dolandırıldıklarını fark eden üç kadın arkadaşın şikâyeti üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan şüpheli avukat, işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

"Kendisi kartını verdi" savunması

Savcılık sorgusunda suçlamaları kabul eden A.M.D., ifadesinde şu savunmayı yaptı:

"E.Y. benim arkadaşımdır, birlikte yemeğe gittik. Yemekten sonra puro alacağımı söyledim. Kendisinden kredi kartını istedim. Yaklaşık 20 bin TL çektim ve puro aldım. Ayrıca 5 bin 980 TL’lik alışveriş yaptım."

A.M.D., başka bir ifadesinde ise eski kız arkadaşı S.T.’nin kartıyla alışveriş yaptığını belirterek:

"S.T. bana alışveriş yapmam için kartını verdi. Alışverişten sonra 34 bin 500 TL’yi iade ettim. Geri kalan borcu da ödeyecektim." dedi.

"8 bin 600 Euro bozdurup kendi hesabıma gönderdim"

Bir diğer mağdur N.K. hakkında da açıklamalarda bulunan şüpheli avukat, birlikte iddia oynadıklarını belirtti:

"N.K. ile 300 bin TL'lik iddia oynadık. Paranın bir kısmı onun, bir kısmı benimdi. 8 bin 600 Euro bozdurup kendi hesabıma gönderdim. 200 bin TL de kredi çekerek hesabıma aktardım. Bu işlemlerden haberi vardı."

A.M.D., ayrıca N.K.’nın kredi kartından 300-400 bin TL civarında nakit avans çektiğini, ancak 800 bin TL’lik dolandırıcılık iddiasının doğru olmadığını iddia etti.

Tutuklandı

İfadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan avukat A.M.D., Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama” suçundan tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.