Avrupa'nın siber güvenliğine "ortak girişim" formülü

Avrupa'nın siber güvenliğine "ortak girişim" formülü

ANKARA (AA) - Avrupa Komisyonu ve Avrupa Siber Güvenlik Organizasyonu'nca (ECSO) siber saldırılara karşı önlem alınması amacıyla Kamu-Özel Ortaklık Girişimi...

ANKARA (AA) - Avrupa Komisyonu ve Avrupa Siber Güvenlik Organizasyonu'nca (ECSO) siber saldırılara karşı önlem alınması amacıyla Kamu-Özel Ortaklık Girişimi Anlaşması imzalandı.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'den (STM) yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu ile ECSO arasındaki anlaşma, Strazburg'da imzalandı.

Siber saldırılara karşı ortak stratejiler oluşturup, araştırma ve inovasyon çalışmalarının desteklenmesini hedefleyen girişimle enerji, sağlık, ulaşım ve finans gibi sektörlerde yaşanabilecek her türlü siber saldırıya karşı yüksek teknoloji çözümlerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Avrupa Komisyonu ilk etapta araştırma ve geliştirme projeleri için "Horizon 2020" programı altında 450 milyon avro yatırım yapacak. İlerleyen dönemde söz konusu yatırım miktarının en az üçe katlanması ve 2020 yılına kadar 1,8 milyar avroya ulaşması bekleniyor.

- "Tecrübelerimizi paylaşacağız"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, söz konusu girişimin kuruluşunda yer almalarının çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Türkiye'de siber güvenlik konusunda bugüne kadar birçok önemli projeye imza attıklarını kaydeden Yılmaz, "Siber saldırılara karşı Siber Füzyon Merkezi'ni kurduk. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeleri ECSO çatısı altında Avrupa Komisyonu ile yapacağımız Kamu-Özel Ortaklık Girişimi ile birlik üye ülkeleri ve özel sektör ile de paylaşmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :