Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinde Sırakaya dönemi

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinde Sırakaya dönemi

UETD Genel Başkanı Sırakaya:- "Önümüzdeki süreç içerisinde Avrupa'daki ötekileştirmeyi, ayrımcılığı, İslamofobiyi dışlamaya yönelik etkin bir şekilde çalışacak bir UETD göreceğiz"

KÖLN (AA) - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Avrupa'daki ötekileştirmeyi, ayrımcılığı, İslamofobiyi dışlamaya yönelik etkin şekilde çalışacaklarını söyledi.

İki hafta önce yapılan olağan genel kurulda genel başkan seçilen Sırakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'daki aşırı sağ partilerin son dönemlerde artan oy oranlarına dikkati çekerek, Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin siyasetinde daha etkin şekilde yer almalarının sağlanması için çalışılma yapılmasının gerektiğini vurguladı.

Sırakaya, UETD'nin yeni döneminde Avrupa'da yaşayan Türk konumundan, Avrupalı Türk konumuna gelmiş olan bir yapı ile çalışarak, Avrupa'daki ötekileştirmeyi, ayrımcılığı, İslamofobiyi dışlamaya yönelik, etkin bir çalışma yürüteceklerini ifade etti.

Katılımın ve yan yana değil birlikte yaşamanın çok önemli olduğunu belirten Sırakaya, "Kendi kültürümüzü Avrupalılara çok iyi anlatmalıyız. Bu anlamda siyasetin her alanında, sosyal hayatın her alanında var olan bir Avrupalı Türk olma noktasında UETD'nin özellikle gayretli bir çalışması olacak" dedi.

- "Yaşadığımız ülkelerin siyasetine odaklanmalıyız"

UETD olarak kuruluş amacı olan, yaşanılan ülkelerin siyasetine odaklanma hedeflerinin hiç unutulmaması gerektiğini vurgulayan Sırakaya, "Almanya'da son yapılan eyalet seçimlerine baktığımız zaman özellikle aşırı sağ söylemleri kendi içinde barındıran siyasi partilerin almış olduğu oy oranını gördüğümüz zaman Avrupalı Türklerin muhakkak daha aktif ve daha efektif şekilde siyasetin içinde olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Üç milyonu Almanya'da olmak üzere Avrupa'da 5 milyondan fazla Türk yaşadığını hatırlatan Zafer Sırakaya, Türkiye siyasetinin bu Türk nüfusunun bir kısmının ilgisini çektiğini ancak diğer yönüyle Avrupalı Türk diasporasının çoğunluğunun artık yaşadıkları ülkeleri ikinci vatan olarak gördüklerini dile getirdi.

Sırakaya sözlerine şöyle devam etti:

"Almanya'da 61 milyon seçmenin yaklaşık 950 bini Türk kökenli vatandaşlardan oluşmakta. Yani bu Almanya'daki seçmenin yüzde 2'sine tekabül ediyor. Bu seçmenimizin muhakkak bulunmuş olduğu ülkelerdeki siyasi partiler içerisinde aktif bir şekilde bulunmaları gerekiyor, üye olmaları gerekiyor. Siyasetlerini şekillendirme noktasında kendi düşüncelerini ve kendi katma değerlerini katmaları gerekiyor. Aynı zamanda tabii ki seçim gününde üzerimizde bir mükellefiyet ve hakkımız olan oy verme işlemini yaparak yaşamış olduğumuz ülkenin siyasetinin belirlenmesinde de muhakkak görev almamız gerekiyor."

Kurumların bugünden yarına oluşan oluşmadığını anlatan Sırakaya, 2004 yılında kurulan UETD içerisinde bugüne kadar görev almış olan, emeğini vermiş olan herkese gönülden teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :