Avrupalı öğretmenler Kayseri'de eğitim aldı

Avrupalı öğretmenler Kayseri'de eğitim aldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, 5 Avrupa ülkesinden gelen öğretmenlere, e-materyal geliştirme eğitimi verildi

KAYSERİ (AA) - Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Programı kapsamında İtalya, Romanya, Portekiz, Litvanya, Macaristan'dan gelen 15 öğretmen, Kayseri'de e-materyal geliştirme eğitimi aldı.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ve kabul edilen proje kapsamında İtalya, Romanya, Portekiz, Litvanya ve Macaristan'dan 15 öğretmen Kayseri'ye geldi.

Yabancı öğretmenlerin yanı sıra Türkiye'den de katılım sağlayan eğitimcilere, "Teknoloji Eğitiminde Materyal Ürünleri Kullanma ve Geliştirme" projesi kapsamında 10 gün boyunca "Akıllı Tahta" ve "Google Classroom" uygulamaları hakkında teorik ve pratik eğitimler verildi.

Formatör öğretmenler tarafından verilen eğitimlerde, Eğitimde Bilişim Ağı (EBA) hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, eğitimcileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu tarz projelerle ülkeler arasında bilgi alışverişi yapıldığına değinen Elmalı, şunları kaydetti:

"Günümüzde, bütün dünyada iletişim teknolojisinin ilerlemesine paralel olarak, eğitim bilimlerinde de yeni arayışlar içine girilmiştir. Öğrencilerin teknolojik araç gereçlere yönelik tutumlarını belirlemek amacıyla, çeşitli çalışmalar yapılarak, teknolojinin daha akılcı kullanılmasına ilişkin gerekli eğitim, politika ve stratejilerin oluşturulmasına önem verilmektedir. Bütün bu sonuçlar, öğrencilerin teknolojik araç gereçlere yönelik tutumlarının ve fikirlerinin bilinmesi ve geliştirmesi gerektiğini göstermektedir. Bu nedenle Avrupa ülkeleri ile yaptığımız bu tür projeler oldukça önemlidir. Bundan sonra da bu tür projeler yapmaya devam edeceğiz."

Yabancı öğretmenler, Kayseri'nin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :