Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

İdomeni'deki sığınmacılarla polis arasında dün yaşanan arbedede yaralanan, aralarında çocuk ve hamilelerin de bulunduğu sığınmacılar tedavi edildi

İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampında bekleyen sığınmacılarla Yunan polisi arasında dün yaşanan arbedede yaralanan sığınmacılar tedavi edildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü İdomeni Koordinatörü Cristian Reynders, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdomeni kampında dün sığınmacılarla polis arasında yaşanan arbedede yaralanan aralarında çocuk ve hamilelerin de bulunduğu sığınmacıların seyyar kliniklerde tedavi edildiğini ifade etti.

Reynders, arbedenin ardından kliniğe göz yaşartıcı gazdan etkilenen beş çocuk ve yürüyemez durumda üç yetişkinin getirildiğini belirterek, "Rüzgardan dolayı biber gazı tüm kampa dağıldı ve bu nedenle durum daha da kötüleşti. Seyyar kliniğe de gaz geldiğinden çalışma şartları ağırlaştı." diye konuştu.

Kamptaki emniyet güçlerinin sayısı ve güvenlik önlemleri arttırıldı. Önemler kapsamında aktivistlerin, gazetecilerin ve insani yardım kuruluşlarının temsilcilerinin resmi makamlardan izin almadan kampa girmelerine izin verilmiyor.

İdomeni kampında dün akşam yaklaşık 300 sığınmacı, raylarda bulunan boş tren vagonunu Yunan polisinin üzerine itmiş ve polise taş atmıştı, polis ise göz yaşartıcı gazla sığınmacılara müdahale etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :