Avrupa’daki sığınmacı krizi

Avrupa’daki sığınmacı krizi

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, 3 hafta önce bir sığınmacı yurdunun kundaklandığı Bautzen kentini ziyaret etti - "Bize yabancı gelen argümanlara da açık olmamız lazım"

BERLİN (AA) – Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, sığınmacı krizi kapsamında yapılan tartışmalarda farklı argümanların da dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Gauck, 3 hafta önce sığınmacıların barınması için yapılan bir yurdun kundaklandığı Saksonya eyaletinin Bautzen kentini ziyaret etti.

Burada halka yönelik bir konuşma yapan Gauck, demokrasinin uzlaşmaya hazır olma ve sabır gerektirdiğini belirterek, yanıcı maddelerinin atılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Sığınmacılar konusunda gerçek bir tartışmanın olması gerektiğini ifade eden Gauck, “İnternette bir nefret konuşmasını paylaşmak demokratik bir tartışma değildir” dedi.

Sorunların sadece demokratik diyalogla çözülebileceğini ifade eden Gauck, “Bize yabancı gelen argümanlara da açık olmamız lazım” şeklinde konuştu.

- Gauck protesto edildi

Şehir merkezini gezen ve Bautzen Belediyesini de ziyaret eden Gauck, şehir merkezinde bir grup aşırı sağcı tarafından protesto edildi.

Göstericilerin “Gauck dışarı” ve “Gauck defol” sloganları attığı belirtildi.

Bautzen kentinde yaklaşık 3 hafta önce sığınmacıların kalması için hazırlanan bina kundaklanmış, yangını izleyenlerin de alkış tutması tartışmalara sebep olmuştu.

Binada yaklaşık 300 sığınmacının kalması ön görülüyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler