Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Macaristan Meclis Başkanı Köver:- "Sol, göçmenleri destekleyerek sadece seçmen ithal etmeyi amaçlamıyor aynı zamanda ulusal kültürün çok renkliliğine ve Hristiyanlığa dayanan medeniyetleri çözmek istiyor"

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Meclis Başkanı Laszlo Köver, sığınmacı krizi çerçevesinde Macaristan'daki sol kesimin göçmenleri destekleyerek seçmen ithal etmeyi amaçladığı iddiasında bulundu.

Köver, bir radyoya Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Köver, ''Sol, göçmenleri destekleyerek sadece seçmen ithal etmeyi amaçlamıyor aynı zamanda ulusal kültürün çok renkliliğine ve Hristiyanlığa dayanan medeniyetleri çözmek istiyor'' dedi.

Sığınmacıların Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeler arasında dağıtılmasını amaçlayan "zorunlu kota" sisteminin kabul edilmesi durumunda, ileride hukuki altyapısı olmayan başka kararların da kendilerine dayatılabileceğini savunan Köver şöyle konuştu:

"Vişegrad Grubu ülkeleri (Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya), zorunlu kotaya, bütçelerinin, 1-2 bin sığınmacıyı kaldıramayacağından dolayı ısrarla karşı çıkmıyor. Eğer şimdi onları kabul ederlerse, yarın Avrupa Birliği'nin bize başka on binlerce göçmeni yollamayacağı garanti edilemez. Daha sonra da anayasada olmayan ve istemediğimiz kararları da bize dayatabilirler."

Zorunlu kota örneğinde olduğu gibi başka konularda da AB kurumlarının etki alanlarının herhangi bir anlaşma olmadan genişletilmeye çalışıldığını iddia eden Köver, bu girişimi, anayasa değişikliği yapmadan Avrupa Birleşik Devletleri altyapısını oluşturma çabası olarak niteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler