Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Macaristan'a girmeye çalışan 116 sığınmacı sınır bölgelerinde engellendi

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'a yasa dışı yollardan girmeye çalışan 116 kişinin güvenlik güçlerince engellendiği bildirildi.

Bacs-Kiskun Bölge Polis Merkezinden yapılan açıklamada, 15 Ağustos'ta Sırbistan-Macaristan sınırındaki Bacsalmas, Kelebia ve Hercegszanto bölgelerinden Macaristan'a girmeye çalışan 116 kişinin engellendiği belirtildi.

Açıklamada, sığınmacıların çoğunluğunu Afganistan ve Pakistan vatandaşlarının oluşturduğu bilgisi de yer aldı.

Macaristan Ulusal Polis Merkezinden yapılan açıklamada da 31 Temmuz-6 Ağustos arası 251, 7-13 Ağustos arasında ise 221 sığınmacının ülkeye girişine izin verilmediği kaydedildi.

Sığınmacı akışını durdurmak amacıyla Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çeken Macaristan, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişlere uygulanan cezaları artırmıştı.

Macaristan, sığınmacılara karşı alınan önlemler kapsamında Vişegrad Grubu'ndaki ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğiyle sınırlarına asker ve polis takviyesi de yapmıştı.

Parlamentoda 7 Mart'ta kabul edilen yasayla aralarında çocukların da bulunduğu sığınmacıların, iltica başvurusu süresince sınırda oluşturulacak kamplarda tutulması zorunlu kılınmış, ülke genelinde yakalanan sığınmacıların ise tel örgülerle çevrili sınırdan Macaristan dışına çıkarılacağı duyurulmuştu.

Sivil toplum kuruluşları, Macar güvenlik güçlerini, ülkeye giren sığınmacılara şiddet uygulayarak onları Sırbistan'a geri göndermekle suçluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler