Avrupa'da sığınmacı krizi

Avrupa'da sığınmacı krizi

GÜMÜLCİNE (AA) – Yunanistan’ın Evros bölgesinde, yasa dışı olarak Meriç nehrinden Türkiye’ye geçmeye çalışan 16 yaşındaki Suriyeli bir göçmenin...

GÜMÜLCİNE (AA) – Yunanistan’ın Evros bölgesinde, yasa dışı olarak Meriç nehrinden Türkiye’ye geçmeye çalışan 16 yaşındaki Suriyeli bir göçmenin av tüfeği ile açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, perşembe günü meydana gelen olayda, Meriç nehrinden plastik bir botla Türk tarafına geçmeye çalışırken, başka bir bottan açılan ateş sonucu hafif sırtından hafif yaralanan Suriyeli göçmen, Yunan sınır muhafaza ekipleri tarafından Dimetoka Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberlerde, Suriyeli göçmenin polise verdiği ifadesinde, Meriç nehrinden Türkiye’ye geçmek için 21 yaşındaki Iraklı bir mülteci ile bota binmeye hazırlandığı sırada nehirden kendilerine yaklaşan içinde 2 kişinin bulunduğu başka bir bottan av tüfeği ile ateş açıldığını söylediği kaydedildi.

Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Suriyelinin yasa dışı yollardan Yunanistan’a giriş yaptığı ve yasal ikamet izni bulunduğu bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler