Avrupa Yatırım Bankası'ndan Tunus'a finansman desteği

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Tunus'a finansman desteği

Avrupa Yatırım Bankası ile Tunus arasında 100 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı

TUNUS (AA) - Tunus Kalkınma ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ile Avrupa Yatırım Bankası arasında 100 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandığı bildirildi.

Tunus Kalkınma ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığında gerçekleştirilen anlaşma, Tunuslu Bakan Yasin İbrahim ile Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Roman Escolano arasında imzalandı.

Söz konusu anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yasin İbrahim, bu finansmanla küçük ve özel şirketlere kaynak sağlanacağına dikkati çekerken ülkedeki çeşitli bankalara bu yolla finansman aktarılacağını, 500 iş projesi üzerinden 3 bin kişiye de istihdam sağlama imkanının oluşacağını söyledi.

Başkent Tunus ile diğer vilayetler arasındaki yolların yapımı için yeni projeler üzerinde de finans sağlanması konusunda çalıştıklarını dile getiren Yasin İbrahim, Avrupa Yatırım Bankasının kar amaçlı bir banka olmadığını ve Avrupa Birliğine komşu ülkelerdeki kalkınmayı hedef aldığını vurguladı.

Yasin İbrahim, Tunus'un 2013 yılında Avrupa Yatırım Bankası ile yapmış olduğu bir başka anlaşma sonucunda 150 milyon avroluk finansman elde etmiş olduğunu hatırlattı.

Tunus'ta, özellikle geçtiğimiz ocak ayında, ülke çapında yaygınlaşan işsizlik protestoları hükümetin istihdam yönündeki çalışmalarına ağırlık vermesine neden oldu.

Tunus İstatistik Enstitüsünün verilerine göre ülkede 618 bin işsiz bulunuyor ve bunlardan 241 bin kadarı yüksek okul mezunu gençlerden oluşuyor.

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Tunus'a finansman desteği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :