Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi

Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Teröre destek veren bu kabul edilemez ve anlaşılamaz tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi açılmasına ilişkin, "Teröre destek veren bu kabul edilemez ve anlaşılamaz tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, sosyal medya hesaplarından, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Avrupa Parlamentosu binasında insanlık ayıbına imza atıldığını kaydeden Tüfenkci, "Adına sergi dahi denemeyecek bu fotoğraflar apaçık terörü destekleyen, terörü besleyen bir faaliyettir." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütlerine alan açmanın tüm dünyanın tehlikeye atılması anlamına geldiğini belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Avrupa Parlamentosu terörün herkes için tehdit olduğunu anlamazsa terör belası dünyanın her köşesine ulaşacaktır. Sergi adı altında terör örgütü PKK-PYD'nin tanıtımının yapılmasına imkan sağlayan Avrupa Parlamentosu, 3-5 maceracı menfaatperestin oyununa gelmiştir. Avrupa çıkar hesaplarından vazgeçip, terör ve terörist kavramlarını ele almak ve dünyanın geri kalanıyla işbirliği içinde hareket etmek mecburiyetinde olduğunu anlamalıdır. Bir gün anlayacaklar, inşallah o gün çok geç olmaz. Teröre destek veren bu kabul edilemez ve anlaşılamaz tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler