Avrupa Konseyi'nden Yunanistan'a nefret suçu uyarısı

Avrupa Konseyi'nden Yunanistan'a nefret suçu uyarısı

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Muiznieks, Yunanistan'da nefret suçunun endişe verici şekilde arttığını bildirdi

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Yunanistan'da nefret suçunun artışını endişeyle karşıladığını bildirdi.

Muiznieks, Yunanistan hükümetine hitaben ülkedeki cezaevi koşullarına ilişkin yazdığı bir mektubu Avrupa Konseyi'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımladı.

Mektupta Yunanistan'da nefret suçunun endişe verici seviyede yükseldiğine dikkati çeken Muiznieks, özellikle eşcinsellere yönelik eylemlerde artış kaydedildiğini aktardı. Konuya ilişkin hukuki mevzuatta düzenlenmeye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Muiznieks, nefret suçuyla ilgili kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Muiznieks ülkede nefret suçuyla mücadele kapsamında cezaevi çalışanları, savcı ve hakimlere ayrımcılıkla mücadele hakkında eğitim verilmesi için çağrıda bulundu.

Mektupta ayrıca Muiznieks, cezaevlerinde mahkumlara yönelik kötü muameleyi önlemek için şikayet mekanizması kurulmasına yönelik yasa tasarısının takdirle karşılandığı belirtildi. Muiznieks, mekanizmanın sağlıklı çalışması için insan haklarına uyan, bağımsız ve etkin bir yapının oluşturulması gerektiğine işaret etti.

Cezaevi personelinin denetlenmesi için denetim mekanizmaların gerekli insan kaynağına ve finansman desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Muiznieks, Yunan yetkilileri disiplin soruşturmalarını yürütebilecek seviyede uzmanlık kazanmış bir ekiple çalışmaya davet etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :