Avrupa Konseyinden Nilüfer'e "Avrupa Diploması"

Avrupa Konseyinden Nilüfer'e "Avrupa Diploması"

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey:- "Diploma, belediyelerin konsey üyesi ülkelerle ortak faaliyetleri, belediyelerle kardeş kent ilişkileri, kurumlar arası personel ve öğrenci değişimleri değerlendirilerek veriliyor"

BURSA (AA) - Nilüfer Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından "Avrupa Diploması" ile ödüllendirildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, her alanda örnek ve lider bir kurum olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Dünya barışına katkı sunmak amacıyla Avrupa ülkeleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayan Bozbey, "Avrupa Konseyi, Avrupa Diploması'nı, belediyelerin konsey üyesi ülkelerle düzenlediği ortak faaliyetlerini, konsey üyesi belediyelerle kardeş kent ilişkilerini, Avrupa veya uluslararası yerel yönetim kuruluşlarına üyeliklerini, kurumlar arası personel ve öğrenci değişimlerini değerlendirerek veriyor." dedi.

Belediyelerinin, bu kriterlerde olumlu değerlendirmeler aldığını kaydeden Bozbey, bunun sonucunda Avrupa Ödülü'ne giden yolda, Avrupa Diploması'nı alarak ilk aşamayı geçtiklerini bildirdi.

Avrupa Ödülü'nü de Nilüfer'e getirerek, ilçenin Avrupa kimliğini daha da öne çıkaran bir anlayışta olacaklarını belirten Bozbey, şöyle devam etti:

"Nilüfer Avrupa'yı, Avrupa da Nilüfer'i tanıyor. Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyinde düzenlenen törende, Sosyal Hizmetler Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Stella Kyriakides ve Avrupa Ödülü Komitesi Başkanı Jean Claude Frecon'ın elinden ödülümüzü aldık. Türkiye'den yalnız Nilüfer Belediyesine sunulan Avrupa Diploması'nı almak, çok büyük bir onur."

Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955'ten itibaren "Avrupa Ödülü Programı"nı uyguluyor. Ödüle giden yolda, ilk elemeden geçenlere Avrupa Diploması veriliyor.

Uygulama kapsamında, bu yıl 12 kente sunulan Avrupa Diploması'nın ardından devam eden elemeler sonucu, "Avrupa Şeref Bayrağı", daha sonra "Avrupa Şeref Plaketi" ve son aşamada "Avrupa Ödülü" verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :