Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde DEAŞ oturumu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde DEAŞ oturumu

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) konuşan Azerbaycan Delegasyonu Üyesi Ganire Paşayeva, Avrupa'da bazı siyasetçilerin, terör...

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) konuşan Azerbaycan Delegasyonu Üyesi Ganire Paşayeva, Avrupa'da bazı siyasetçilerin, terör örgütü DEAŞ'ı bahane ederek Müslümanlar aleyhinde propaganda yürüttüklerini söyledi.

Strazburg'da süren AKPM Sonbahar Dönemi Genel Kurulu'nda, DEAŞ'ın insanlığa karşı işlediği suçların takibi ve bu suçlardan dolayı cezalandırılması ile ilgili oturum düzenlendi.

Oturumda AKPM Hür Demokratlar Grubu (FDG) adına söz alan Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, DEAŞ'ın uluslararası bir terör örgütü olduğunu belirterek, "Bu örgütte çeşitli milletler ve farklı dinlerden insanlar var. Bu nedenle DEAŞ'ı sadece Müslümanlardan ibaret bir terör örgütü olarak görenlere ve Müslümanlara karşı olumsuz düşünce oluşturmayı hedefleyenlere fırsat verilmemelidir. Avrupa'da bazı siyasetçilerin, DEAŞ'ın yaptıklarını bahane ederek İslam dini ve Müslüman karşıtı çağrılarına itiraz ediyorum." dedi.

Paşayeva, DEAŞ'ın yaptıklarının İslam dini ile alakasının olmadığını vurgulayarak, kısa süre önce Türkiye'de Irak ve Suriye sınırına yakın bölgelerdeki Suriyeli sığınmacıları ziyaret ettiğini ve bu kişilerin, Avrupa ülkelerinden daha çok destek ve ilgi beklentisi içinde oldukları mesajını getirdiğini söyledi.

DEAŞ'ın en çok bölge halkına ve Müslümanlara zarar verdiğini kaydeden Paşayeva, "Avrupa'da İslam karşıtı fikirlerin artması hepimizi rahatsız etmektedir ve buna karşı hep birlikte çaba sarf etmeliyiz." diye konuştu.

Irak ve Suriye'den gelen sığınmacıların, DEAŞ'la mücadele ve sığınmacılara destek konularında en çok Türkiye'nin desteğini gördüklerini söylediklerini aktaran Paşayeva, "Bu nedenle tüm sığınmacılar adına Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. DAEŞ zulmünden kaçarak canını zor kurtaran Irak Türkmenleri, Suriye'nin Bayırbucak ve Türkmendağı bölgelerinden gelen sığınmacılar uğradıkları zulüm ve işkencelerin Avrupalılar tarafından görülmesini istiyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :