Avrupa Halter Şampiyonası'nın ardından

Avrupa Halter Şampiyonası'nın ardından

- İsrail'de düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye genç erkekler ve kızlarda ikinciliği elde etti- Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:- "Bu başarıdan yüzde yüz emin değildik ama beklentimiz yüksekti"


ANKARA (AA) - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası'nda, gençler kategorisinde erkekler ve kızlarda elde ettikleri ikinciliklerin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Şampiyona sonrasında AA muhabirine konuşan Taşpınar, altyapıdan çok iyi sporcuların geldiğini belirterek, "Bu başarıdan yüzde yüz emin değildik ama beklentimiz yüksekti." dedi.

Gençler ve 23 yaş altında bu dereceleri almalarının kendilerini sevindirdiğini anlatan Taşpınar, "Almanya ve Ukrayna dopingden dolayı geri kalmıştı. Bu şampiyonada çok ciddi dönüş yaptılar. Bir çok rekor kırdılar ve şampiyon çıkardılar. Bunların arasında ikinci olabilmek büyük bir başarı." değerlendirmesini yaptı.


- "Yeniden yapılanma çalışmaları başladı"


Başkan Tamer Taşpınar, federasyondaki kurullarda ve teknik kadrolarda yeniden yapılanmaya gittiklerini söyledi.

Yeniden yapılanma konusunda, 23-25 Aralık tarihlerinde Antalya'da toplantı yapacaklarını dile getiren Taşpınar, şöyle konuştu:

"Tüm kurullar toplanacak ve yeniden yapılanmanın şeklini vereceğiz. Tüm kurullardaki çalışmanın amacı daha iyi sporcular yetiştirmek. Sporcu sayısını artırmanın yollarını arayacağız. Bu çalışmalar neticesinde bu yıl ki verilerin üzerine çıkmak istiyoruz. Hedefimiz her yıl başarıyı artırmak."

2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar halterde çok büyük değişiklikler olacağına dikkati çeken başkan Taşpınar, "Eskiden sporcu bulamazdık, şimdi ise seçme yapıyoruz. Bu sevindirici bir olay. Seçtiğimiz sporcuları da 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :