Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası

- Erkekler serbest stilde milli güreşçiler Taha Akgül, Soner Demirtaş, Recep Topal, Fatih Erdin ve Serdar Böke, yarı finale yükseldi

KASPİYSK (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 61, 74, 86, 92 ve 125 kiloda yarı finalistler belli oldu.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen organizasyonun 6. gününde erkekler serbest stil 61 kiloda Recep Topal, 74 kiloda Soner Demirtaş, 86 kiloda Fatih Erdin, 92 kiloda Serdar Böke ve 125 kiloda Taha Akgül, yarı finale yükselmeyi başardı.

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 125 kilo ilk maçında Belaruslu Ibrahim Saidau'yu 5-0, çeyrek finalde de Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov'u 4-2 yendi.

74 kiloda Türkiye'yi temsil eden son iki Avrupa şampiyonu Soner Demirtaş, ilk turda Slovak Akhsarbek Gulaev'i 4-0, ikinci turda Rumen Vasile Madalin Minzala'yı 7-0, çeyrek finalde de Bulgar Ali Pasha Ruslanovich Umarpashaev'i 8-1 mağlup etti.

61 kiloda mindere gelen Recep Topal, elemelerde Ermeni Garik Barseghyan'ı 13-2 sayı tuşuyla geçerken, Bulgar Vladimir Vladimirov Dubov ile yaptığı çeyrek final müsabakasından 15-10 galip ayrıldı.

86 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Fatih Erdin, ikinci turda Ermeni Marzpet Galstyan'ı 6-2, çeyrek finalde İspanyol Taimuraz Friev Naskidaeva'yı 5-3 yenmeyi başardı.

92 kiloda güreşen Serdar Böke, ilk maçında Alman Georg Gabriel Stark'ı, çeyrek finalde de Sebastian Jezıerzanski'yi 6-4 mağlup ederek, diğer 4 milli güreşçi gibi yarı finale çıktı.

Milli sporculardan Taha, Fatih ve Recep, yarı finalde Rus güreşçilerle karşılaşacak. Taha, Muradin Kushkhov, Fatih, Artur Naifonov, Recep de Gadzhimurad Rashidov ile finale kalmak için mücadele edecek.

Serdar, yarı finalde Azerbaycanlı Sharif Sharifov'un rakibi olurken, üst üste 3. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Soner ise dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat üçüncüsü Küba asıllı İtalyan güreşçi Frank Chamizo Marquez'i geçmeye çalışacak.

Serbest stil 61, 74, 86, 92 ve 125 kiloda yarı final karşılaşmaları saat 17.15'te başlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :