Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası

- Kadınlarda 76 kiloda Yasemin Adar ve 59 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, adını finale yazdırdı


KASPİYSK (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlarda 76 kiloda Yasemin Adar ve 59 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, finale yükseldi.

Kaspiysk kentindeki organizasyonun 3. gününde kadınlar 50, 55, 59, 68 ve 76 kiloda yarı final müsabakaları yapıldı.

Yasemin, geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda finalde 5-4 yendiği Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u zor olsa da yine mağlup etmeyi başardı.

Marzaliuk karşısında 2-0 geriye düşen dünya ve Avrupa şampiyonu Yasemin, son saniyelerde 2 puan birden alarak müsabakayı lehine çevirdi. Belaruslu güreşçinin itirazı haklı bulunmadığı için bir puan daha kazanan Yasemin, minderden 3-2 galip ayrıldı.

Dünya üçüncüsü Elif Jale Yeşilırmak ise Rus Svetlana Lipatova'yı 5-3 yenerek finale adını yazdırdı. Kadınlarda henüz 5 sıklette müsabakalar yapılmasına rağmen Türkiye, organizasyon tarihinde ilk kez bu kategoride iki finalist birden çıkardı.

Son iki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Yasemin, 76 kilo finalinde Rus Ekaterina Bukina ile karşılaşacak. Elif Jale ise 59 kiloda Bulgar Mimi Nikolova Hristova ile altın madalya mücadelesi verecek.

Diğer yarı finalistlerden son dünya üçüncüsü Evin Demirhan, 50 kiloda Rumen Emilia Alina Vuc'a sayı tuşuyla yenilirken, Buse Tosun, 68 kiloda Fransız Koumba Selene Fanta Larroque'a 4-3, Bediha Gün de 55 kiloda Polonyalı Roksana Marta Zasina'ya 2-1 mağlup oldu.

Bronz madalya maçına çıkacak bu üç güreşçiden Evin, İspanyol Ainztane Gorria Goni, Buse, Polonyalı Monika Ewa Michalik, Bediha Gün de Ukraynalı Anna Voitova ile karşı karşıya gelecek.

Kadınlar 50, 55, 59, 68 ve 76 kiloda madalya müsabakaları yarın saat 18.00'de başlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :