Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası

- Milli sporcu Enes Başar, grekoromen stil 67 kiloda bronz madalya mücadelesi verecek- Kadınlar 50, 55, 59, 68 ve 76 kiloda mindere çıkan Türk güreşçilerin tamamı yarı finale yükseldi


KASPİYSK (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 67 kiloda milli sporcu Enes Başar, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen organizasyonda Enes, repesaj maçında Litvanyalı Edgaras Venckaitis'i 5-3 yendi.

Milli güreşçi, akşam seansında Danimarkalı Fredrik Holmquist Bjerrehuus ile bronz madalya mücadelesi verecek.

72 kiloda Türkiye'yi temsil eden Murat Dağ ise iki repesaj müsabakası yaptı. İlk maçında Belaruslu Yury Kankou'yu 6-0 geçen Murat, daha sonra Moldovalı Daniel Cataraga'ya 3-0 yenilerek elendi.


- Kadın güreşçiler yarı finalde


Kaspiysk kentindeki şampiyonanın 3. gün sabah seansında kadınlar 50, 55, 59, 68 ve 76 kiloda mindere çıkan Türk güreşçilerin tamamı yarı finale kaldı.

50 kiloda Evin Demirhan, 55 kiloda Bediha Gün, 59 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, 68 kiloda Buse Tosun, 76 kiloda da Yasemin Adar, madalya maçına çıkmayı garantiledi.

Milli sporculardan Evin, Bediha, Elif Jale ve Yasemin, katılım az olduğu için şampiyonaya çeyrek finalden dahil oldu.

Dünya ve Avrupa şampiyonu Yasemin, Estonyalı Epp Mae'yi, dünya üçüncüsü Elif Jale Yeşilırmak da İsveçli Emma Margareta Charlotte Johansson'u 10-0 sayı tuşuyla geçti.

Azerbaycanlı Solmaz Hashimzada karşısında rahat bir karşılaşma çıkaran Bediha, rakibini tuş etti. Fransa'da geçen yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Evin, Ukraynalı Oksana Livach'ı 10-9 yendi.

İki maç yaparak yarı finale yükselen Avrupa üçüncüsü Buse ise Azerbaycanlı Iryna Petrovna Netreba'yı 8-5, İtalyan Dalma Caneva'yı da 7-4 mağlup etmeyi başardı.

Yarı finalde Yasemin Adar, Belaruslu Vasilisa Marzaliuk, Evin Demirhan, Rumen Emilia Alina Vuc, Bediha Gün, Polonyalı Roksana Marta Zasina, Elif Jale Yeşilırmak, Rus Svetlana Lipatova, Buse Tosun ise Fransız Koumba Selene Fanta Larroque ile karşılaşacak. Kadınlar kategorisinde yarı final müsabakaları saat 17.15'te başlayacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :