Avro Bölgesi Ekonomi İklimi Endeksi, rekor yüksek seviyede

Avro Bölgesi Ekonomi İklimi Endeksi, rekor yüksek seviyede

Ifo:- "Uzmanlar, mevcut ekonomik durumu daha iyi değerlendiler ancak ekonomik beklentiler hafifçe bulanıklaştı”- “Uzmanlar, Avro Bölgesi'nde bu yılki enflasyonun bir bütün olarak yüzde 1,5'le değişmeyeceğini ve orta vadede (2021) ise yüzde 2,1 düzeyinde k

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi Ifo Ekonomi İklimi Endeksi, bu yılın son çeyreğinde rekor seviye olan 37 puana yükseldi.

Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Avro Bölgesi'nin 2016 yılı 4’ncü çeyrek ekonomik görünümüne ilişkin gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı.

Ankete ilişkin yapılan açıklamada, 3’ncü çeyrekte 35,2 puan olan Ifo Avro Bölgesi Ekonomi İklimi Endeksi'nin yılın son çeyreğinde 37 puana çıktığı ve bunun 2000 yılının sonbaharından bu yana görülen en yüksek rekor seviye olduğu kaydedildi.

Uzmanların mevcut ekonomik durumu daha iyi değerlendirdikleri ancak ekonomik beklentilerin hafifçe bulanıklaştığı aktarılan açıklamada, Avro Bölgesi'ndeki yükselişin bir miktar ivme kaybederek devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Avro Bölgesi'nde neredeyse tüm önde gelen ülkelerdeki uzmanların, mevcut ticari durumlarını daha iyi değerlendirdikleri belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Fransa'da 2007'nin üçüncü çeyreğinden bu yana sıfırın üzerinde olumlu ve olumsuz değerlendirmeler ilk kez gerçekleşiyor. Hollanda'daki uzmanlar neredeyse oybirliğiyle mevcut ticari durumlarını iyi olarak değerlendirdiler. Almanya, çok güçlü bir duyarlılığın hafifçe zayıfladığı tek ülke oldu. Beklentiler açısından az bir düşüş öncelikle İspanya ve Avusturya kaynaklıydı. İtalya'da ise aksine, ekonomik görünüm oldukça parlaktı.”


-"Enflasyonun bu yıl yüzde 1,5'te kalması bekleniyor"


Açıklamada, uzmanların, Avro Bölgesi'nde bu yılki enflasyonun bir bütün olarak yüzde 1,5'le değişmeyeceğini ve orta vadede (2021) ise yüzde 2,1 düzeyinde kalmasını bekledikleri bildirildi.

"Anket katılımcıları, ekonomik görünümün parlaklaşmasıyla birlikte hükümetlerine daha fazla güven duyduklarını belirttiler." denilen açıklamada, daha az sayıda uzmanın siyasi istikrarsızlığı ve yolsuzlukları ekonomik bir sorun olarak gösterdiği ancak, bu durumun neredeyse tüm uzmanların siyasi durumu sorun olarak gördüğü İspanya için geçerli olmadığı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :