"Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi" Saraybosna'da yapıldı

"Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi" Saraybosna'da yapıldı

SARAYBOSNA (AA) - "Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi", Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklardan belediye başkanlarının katılımıyla, Bosna Hersek'in başkenti...

SARAYBOSNA (AA) - "Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi", Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklardan belediye başkanlarının katılımıyla, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapıldı.

Novi Grad Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen zirveye, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyesi 15 Asya ve Avrupa ülkesinden 150 belediye başkanı katıldı.

TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, zirvenin ve bu kapsamda yapılacak görüşmelerin kaliteli sonuçlar doğuracağı temennisinde bulunarak, zirvenin amacının öncelikle yerel yönetimler arasındaki tecrübe paylaşımına imkan vermek olduğunu ifade etti.

TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak da Türkiye'den yerel yöneticilerin 3 gündür Bosna Hersek'te bulunduğunu anımsatarak, bu kapsamda Ayvaz Dede Şenlikleri'ne katıldıklarını ve Bosna Hersek'in kültürel ve tarihi mekanlarını tanıma imkanı bulduklarını kaydetti.

Zirve ile Bosna Hersek'teki temaslarını da sonlandırdıklarını aktaran Solak, 2 aylık bir hazırlık dönemi sonucunda düzenlenen bu zirveye ev sahipliği yapan Bosna Hersek'in, TDBB'nin en etkin olduğu ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendic ise TDBB'nin amacının yerel yönetimler arasındaki iş birliği ve tecrübe paylaşımını arttırmak olduğunu belirterek, söz konusu zirvenin son 10 yılda Bosna Hersek'te düzenlenen en büyük yerel yönetim toplantısı olduğuna dikkati çekti.

Zirvenin yerel yönetimler arasında iş birliği imkanları sunduğunu kaydeden Efendic, zirve kapsamında ikili görüşmeler yapma ve somut iş birliği fırsatları yaratma imkanı yakalayacaklarını dile getirdi.

Saraybosna'nın Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric de TDBB ile başarılı iş birliğinin en somut örneklerinden birinin Stari Grad Belediyesi olduğunu ifade ederek, "Belediye Başkanlığı yaptığım son 8 yılda Türkiye'nin birçok yardımını gördük. Birçok projeyi Konya'nın Selçuk, Bursa'nın Osmangazi, İstanbul'un Silivri ve Fatih belediyeleri sayesinde hayata geçirdik." dedi.

Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi'ne, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri de katıldı.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2003 yılında kurulan TDBB'nin, Moğolistan'dan Karadağ'a uzanan geniş bir coğrafyada yer alan 28 ülkeden belediyeler ve yerel yönetim kuruluşlarından oluşan bin 120 üyesi bulunuyor. TDBB'nin en yoğun çalıştığı bölgelerden biri olan Balkanlarda ise 8 ülkeden üye 70 belediye yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :