ATSO heyetinin Moskova temasları

ATSO heyetinin Moskova temasları

ATSO Başkanı Çetin:- "Moskova Turizm Fuarı, 2015 rakamlarını yakalama hatta geçme konusunda umutlarımızı artırdı. Geçirdiğimiz zor sürecin önümüzdeki çok daha güzel günlerin habercisi olmasını diliyorum"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Moskova Turizm Fuarı, 2015 rakamlarını yakalama hatta geçme konusunda umutlarımızı artırdı. Geçirdiğimiz zor sürecin önümüzdeki çok daha güzel günlerin habercisi olmasını diliyorum." dedi.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MITT 2017 Moskova Turizm Fuarı için Rusya'da bulunan Çetin başkanlığındaki ATSO heyeti, Moskova Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Çetin, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret ve turizmin yeni dostlukların, kültürel yakınlaşmanın önünü açtığını, gelinen noktada iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu seyretmesinin iş dünyasını da mutlu ettiğini bildirdi.

İki ülke arasında önceki yıl yaşanan gerginlik nedeniyle turizmci ve ihracatçıların on yıllar süren güçlü ilişkiler sonucunda oluşmuş ticari bağlarını başka ülkelere kaydırmak durumunda kaldıklarını ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Antalya'nın toplam ihracat rakamında büyük bir düşüş olmadı ancak Rusya ile kurduğumuz ticari bağlar kesintiye uğradı. Antalya, Türkiye'nin turizm ve tarımsal üretim başkenti. Türkiye turizminin adet olarak 3'te 1'ini temsil ediyoruz. 2015'te 2,8 milyon Rus turisti konuk ettik. Rusya bizim için çok farklı ve özel bir noktada. 2015 rakamlarına göre turizm rakamlarımızın 3'te 1'ini, tarımsal ihracatımızın da 3'te 2'sini temsil ediyordu. Çok sayıda Türk ve Rus vatandaşı evlilik bağıyla hayatlarını birleştirdiler. Birçok Rus Antalya'da ikamet ediyor. Rus ailelere hizmet veren Rus okulları kentimizde faaliyet gösteriyor. Biz Rusları çok sevdik, Rus misafirlerimiz, komşularımız da Antalya'yı çok sevdiler. Odamız üyesi toplam 2 bin 971 yabancı sermayeli firmanın 490'ı Rus sermayeli. Diğer taraftan pek çok Türk firması Rusya'ya yatırım yaptı."

İki ülke liderleri arasındaki sıcak diyaloğun gerginliği bitirdiğini, bu yıl turizmde olumlu ve güçlü sinyaller aldıklarını belirten Çetin, "Erken rezervasyonlarda göstergeler gayet iyi. Moskova Turizm Fuarı, 2015 rakamlarını yakalama hatta geçme konusunda umutlarımızı artırdı. Geçirdiğimiz zor sürecin önümüzdeki çok daha güzel günlerin habercisi olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

- Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı

Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Suren Vardanyan da ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade etti ve her türlü iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Rusya'da son dönemde özellikle tarım yatırımlarının ağırlık kazandığını belirten Vardanyan, "Antalya'nın tarım ve turizmde çok ileri seviyede olduğunu biliyorum. Antalya'ya 4 kez gelme fırsatım oldu. Bana göre Antalya dünyanın en iyi otellerine ve turizm personeline sahip. Hizmet kalitesi ve misafirperverlik üst düzeyde. Bu konuda Antalya'nın tecrübelerinden yararlanmak isteriz." ifadelerini kullandı.

Çetin ve Vardanyan, mayıs ayında Antalya'da tekrar bir araya gelme konusunda fikir birliğine vardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :