ATO'dan öğrencilere Çanakkale gezisi

ATO'dan öğrencilere Çanakkale gezisi

ATO Başkanı Baran: - "Çanakkale ruhunu geleceğimiz olan gençlere aktarmayı, bize o destanı yaşatanlara karşı görev sayıyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasınca (ATO) 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin ortaokul ve lise öğrencilerine yerinde anlatılması amacıyla gezi düzenlenecek.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, gezi kapsamında bu yıl Çanakkale'ye 5 bin öğrenci gönderilecek. ATO'nun gezisine 13 yıldan bu yana katılan öğrenci sayısı toplamda 32 bini bulmuş olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Başkanı Gürsel Baran, 2005'ten bu yana gezileri organize ettiklerini belirterek, "Evlatlarımızın tarihimizin en önemli sayfası olan Çanakkale Savaşı’nı anlamasını istiyoruz. Çanakkale ruhunu geleceğimiz olan gençlere aktarmayı, bize o destanı yaşatanlara karşı görev sayıyoruz ve toplumsal sorumluluk olarak bu görevi üstleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Zaferin Türk tarihindeki yeri ve önemine işaret eden Baran, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşı’nda Atatürk 'Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' diyerek ölümsüzlük hikayesi yazdırmış, şehitlerimiz de inançları, ahlakları, fedakarlıkları ve vatan sevgileriyle Çanakkale'yi geçilmez kılmıştır. Modern silahlarla donatılmış bir ordunun karşısında, günde bir kez buğday çorbası ya da üzüm hoşafı içerek aç bilaç, ateş almaz tüfeklerle, patlamaz toplarla, yalın ayakla kazanılmış bir zaferdir Çanakkale. Seyit Onbaşı'nın 230 okka gülleyi kaldırıp topa sürerek koca gemiyi sulara gömdüğü bir zaferdir. Çanakkale'de kazanılan zaferle milletin makus talihi tersine çevrilmiştir. Çanakkale şehitlerimizi ve onlarla birlikte bu vatan için, bayrakları için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Geziye katılacak öğrenciler, savaşın yaşandığı tüm toprakları rehberler eşliğinde gezecek. Aralarında Eceabat, Kilitbahir, Alçıtepe, Morto Koyu ile Çanakkale Şehitler Abidesi'nin de olduğu yerlerin görüleceği gezide, Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar muharebeleriyle ilgili bilgiler verilecek. Muharebe alanları, tabyalar ve siperleri görecek olan öğrencilere, savaşa dair detaylar anlatılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :