ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

"Konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat ve emlak sektörünü canlandırır. İnşaat sektörünün canlanması ekonominin de canlanması demektir"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bankaların konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına düşürmesinin ekonomiyi canlandıracağını ifade etti.

Bezci, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyi̇p Erdoğan'ın faiz oranlarının aşağı çekilmesi konusunda bankalara yaptığı çağrının sonuç verdiğini belirtti.

Erdoğan'ın çağrısının ardından bazı bankaların konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına çekmeye başladığına işaret eden Bezci, diğer bankaların da bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini bildirdi. Bezci, "Konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat ve emlak sektörünü canlandırır. İnşaat sektörünün canlanması ekonominin de canlanması demektir." değerlendirmesinde bulundu.

İnşaat sektörünün büyümenin öncü güçlerinden biri olduğuna işaret eden Bezci, "İnşaat sektörü, ekonominin lokomotifi durumundadır. Çünkü 250 ayrı sektörü harekete geçiriyor. Bu sektörde meydana gelecek canlanma kısa sürede ülke ekonomisine de canlılık getirecektir." ifadelerini kullandı.

Bezci, inşaat sektörünün yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağladığına da dikkati çekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :