ATO "KOSGEB Danışma Ofisi" kuracak

ATO "KOSGEB Danışma Ofisi" kuracak

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran:- "Üyelerimiz KOSGEB destekleri ve bu desteklerin nasıl kullanılacağı hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Bu nedenle ATO bünyesinde KOSGEB Danışma Ofisi kuracağız"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Baran, KOSGEB destekleri ve bunların kullanımı konusunda oda üyelerini bilgilendirmek amacıyla "KOSGEB Danışma Ofisi" kuracaklarını bildirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre Baran, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'u makamında ziyaret etti.

Uzkurt'a yeni görevinde başarı dileyen Baran, ATO üyelerinin KOSGEB destekleri ve bunların kullanımı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Üyelerini destekler hakkında bilgilendirmek amacıyla ATO bünyesinde "KOSGEB Danışma Ofisi" kuracaklarını ifade eden Baran, ofiste görev yapacak personelin eğitimi için Uzkurt'tan destek istedi.

Baran, "Çoğu üyemiz KOSGEB'in destekleri hakkında bilgi sahibi değil. Üyelerimizin KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanmalarını istiyoruz. Kuracağımız KOSGEB Danışma Ofisi'ndeki personelimiz, üyelerimize KOSGEB desteklerini anlatacak." ifadelerini kullandı.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt da projeyi hemen hayata geçirmek istediklerini, ATO ile KOSGEB arasındaki iş birliğini kurumsal hale getirmek için bu konuda bir protokol de imzalayabileceklerini bildirdi.

- İŞKUR hizmet noktasına eğitim desteği

Baran, İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal'ı ziyaretinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli istihdam seferberliğine katkıda bulunmak amacıyla ATO bünyesinde açtıkları İŞKUR hizmet noktasının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Baran, İŞKUR hizmet noktasında görevli ATO personelinin daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla Köksal'dan eğitim desteği talep etti.

Köksal ise bu konuda görevlendirme yapacağını, ATO ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğine her zaman hazır olduklarını, iş dünyasının önünü açacak eylem planlarını uygulamaya koyacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler