ATM'den para yatırırken dikkat! Artık kabul edilmeyecek

ATM'den para yatırırken dikkat! Artık kabul edilmeyecek

Ekonomik kriz ve enflasyon etkisiyle, Türkiye'deki birçok bankanın ATM'leri, 10 TL'lik banknotları kabul etmeme kararı aldı. Slotların yetersiz kaldığı gerekçesiyle, 200 TL'lik banknotlar için ayrılan bölmeler devreye sokuldu. Detaylar haberimizde!

Son yıllarda dünya genelindeki ekonomik krizlerin Türkiye üzerindeki etkileri, ATM'lerde önemli değişikliklere neden oluyor. Yükselen enflasyon oranları ile mücadele eden Türkiye, 10, 50 ve 100 TL'lik banknotların değer kaybetmesi sebebiyle, 200 TL'lik banknotlara ağırlık veriyor.

Ancak, 10 TL'lik banknotların önemsiz hale gelmesi ve slotların yetersiz kalması nedeniyle, birçok banka ATM'si bu banknotları artık kabul etmiyor. ATM'lerdeki slotların 200 TL'lik banknotlar için ayrılması, vatandaşların para çekme ve yatırma işlemlerinde sorun yaşamasına neden oluyor.

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar için ATM'lerde ayrı slotların bulunduğunu belirtiyor. Ancak, bu düzenlemenin slotların yetersiz kalması sebebiyle 10 TL'lik banknotların ATM'lerde artık kabul edilmemesine yol açtığını ifade ediyor.

200 TL'lik banknotların temel gıda ürünlerini dahi almakta yetersiz kaldığına dair yapılan açıklamalar ise vatandaşların mağduriyetini artırıyor. Bankaların, ATM'lerdeki slot düzenlemelerini değiştirmesiyle birlikte, 10 TL'lik banknotlarla para yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş durumda.

Eski müdür yardımcısı Babuşçu, bu değişikliğin nedenini "Başka türlü para yetişmiyor" şeklinde açıklarken, gelecekte benzer uygulamaların daha da artabileceği iddiaları ortaya atılıyor. Türkiye'de ekonomik koşulların etkisiyle yapılan bu ATM düzenlemesi, vatandaşların günlük finansal işlemlerinde değişikliklere neden olabilecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.