Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

- Denizli'deki yarı final müsabakalarında finale çıkanlar belli oldu


DENİZLİ (AA) - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası A Grubu yarı final müsabakalarında finale kalan sporcular belirlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen yarı final müsabakalarına, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Bursa, İzmir, Uşak, Denizli ve Balıkesir'den 38 sporcu katıldı.

Yarı finallerin dünkü ilk gününde sporcular kabak parkurunda mücadele ederken, bugün Türk stili yarışmalarla belirlenen hedefe ok atarak derece elde etmeye çalıştı.

Yarışmalar sonunda genel klasmanda ilk 3 sıra Yavuz Ayaz, Yasin Eren ve Alperen Alkan'dan, 16 yaş altı gençlerde ise Berkin Aras, Talha Sağbilge ve Yasmin Gökçe'den oluştu.

Dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atlı okçuluk branşı olarak son birkaç yıldır yükseliş içinde olduklarını belirtti.

Halkın ilgisinin de çok fazla olduğuna işaret eden Suluoğlu, "Atlı okçuluk bizim 5 bin yıllık mirasımız. Bizim bugün bu seviyede olmamızın en büyük etkeni, savaşlarda atlı okçularımızın varlığı. Bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Federasyonumuzun mesajı aslında geçmişin ihtişamını geleceğe taşımak, amacımız bu." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :